Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτοψία Αλ.Αυλωνίτη στο χωριό Βιρό Κέρκυρας

ΑΗΥΛΩΝΙΤΗΣ
23 Οκτωβρίου 2021 / 09:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Βιρό επισκέφθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Αλ.Αυλωνίτης, μαζί με το συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Κέρκυρα Χρήστο Μωραΐτη,

όπου οι καταστροφικές πλημμύρες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα τόσο στον Ιερό Ναό της Υ.Θ. Οδηγήτριας, όσο και στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.



Το παλιό χωριό είναι από χρόνια στη κυριολεξία εγκαταλελειμμένο και τούτο φαίνεται με τραγικό τρόπο και από τις καταστροφές που υπέστη.

Στο παλιό οικισμό έχει γίνει η μεγαλύτερη κατολίσθηση από όλη την Κέρκυρα με το τοιχείο του δρόμου και τμήματα του οδοστρώματος να έχουν μεταφερθεί σε απόσταση πλέον των 100 μέτρων στο βάθος του γκρεμού.




"Γίνεται σαφές πως ο κίνδυνος είναι τεράστιος για περαιτέρω κατολισθήσεις με συνέπεια να κινδυνεύουν σπίτια και κυρίως, ανθρώπινες ζωές. Και κυριολεκτώ.
Ομοίως, κινδυνεύουν από τη συνέχιση κατολισθήσεων κατοικίες που βρίσκονται στις παρυφές του οδικού δικτύου και σε πολύ χαμηλότερο σημείο από το επίπεδο των δρόμων.Στο χωριό αυτό, δεν παίζουμε με τα λόγια. Η τεχνική υποστήριξη πρέπει να είναι άμεση.Απόδειξη οι φωτογραφίες", τονίζει ο βουλευτής.