Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βομβαρδισμένο τοπίο και πάλι το 1ο ΕΠΑΛ μετά την λήξη της κατάληψης

ΕΠΑΛ
21 Οκτωβρίου 2021 / 10:58

Από το μένος των καταληψιών δεν γλύτωσαν θρανία, καρέκλες, πόρτες, τοίχοι και τζάμια, τα οποία έχουν καταστραφεί

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει και πάλι το 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας και το Εργαστηριακό Κέντρο, μετά την λήξη της κατάληψης με ανεπάντεχο τρόπο χθες το βράδυ.







Οι καταληψίες μάλιστα άφησαν ορθάνοιχτο το σχολείο, ενώ άμεσα έσπευσαν οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί, προκειμένου να ασφαλίσουν τον χώρο με ηλεκτροσυγκολλήσεις στις πόρτες, ώστε να παρεμποδιστεί νέα απόπειρα κατάληψης του χώρου.

Σύμφωνα με την υποδιευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας Γιώτα Τσεντούρου, οι καταληψίες αποχώρησαν χθες το βράδυ γύρω στις 9 μ.μ., όταν η υποδιευθύντρια του ΙΕΚ Κέρκυρας, το οποίο στεγάζεται κι αυτό στο σχολικό συγκρότημα του Μαντουκίου, και βρισκόταν εκείνη την ώρα στο διδακτήριο, κάλεσε την Αστυνομία για να δηλώσει την κλοπή κλειδιών του ΙΕΚ. Στο άκουσμα της Αστυνομίας οι καταληψίες αποχώρησαν αφήνοντας όλες τις πόρτες ανοιχτές.

Ηλεκτροσυγκολλήσεις
Ο διευθυντής του ΙΕΚ ειδοποίησε άμεσα τους διευθυντές του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας και του Εργαστηριακού Κέντρου, οι οποίοι έσπευσαν αμέσως μαζί με εκπαιδευτικούς του σχολείου, προχωρώντας σε ηλεκτροσυγκολλήσεις στις πόρτες, προς αποφυγήν νέας κατάληψης.

«Η εικόνα είναι δραματική. Ο χώρος είναι βανδαλισμένος, λεηλατημένος και κατεστραμμένος. Έγιναν διαρρήξεις στις πόρτες και κλοπές πανάκριβου εξοπλισμού», ανέφερε στην «Ε» η κ.Τσεντούρου.

Από το μένος των καταληψιών δεν γλύτωσαν θρανία, καρέκλες, πόρτες, τοίχοι και τζάμια, τα οποία έχουν καταστραφεί. Μάλιστα όπως ανέφερε η κ.Τσεντούρου δεν υπάρχουν πλέον καθόλου καρέκλες για την διεξαγωγή των μαθημάτων, καθώς οι καταληψίες, διέρρηξαν σε προηγούμενη κατάληψη που προηγήθηκε την αποθήκη, όπου φυλάσσονταν εφεδρικός εξοπλισμός, καταστρέφοντας τις καρέκλες.





«Επειδή δεν βρήκαν χώρους ανοιχτούς γκρεμίζουν το κτίριο με λοστούς και κατεδαφίζουν τους σοβάδες. Οι πόρτες είναι τσακισμένες στην προσπάθειά τους να τις διαρρήξουν. Αν δεν είχαμε βάλει κάγκελα στους χώρους που είχαμε ασφαλίσει, θα είχαν αποτελειώσει τον εξοπλισμό. Το Εργαστηριακό Κέντρο δεν θα ανοίξει εάν δεν διασφαλιστεί η ασφάλεια του χώρου», επισήμανε στην «Ε» ο διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Παναγιώτης Καρβούνης, τονίζοντας ότι έχει καταθέσει πέντε μηνύσεις έως σήμερα για τους βανδαλισμούς και τις κλοπές.







Τα μαθήματα σήμερα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση, προκειμένου να μπορέσει ο χώρος να καθαριστεί και να απολυμανθεί.

Υπό κατάληψη
Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων σήμερα υπό κατάληψη τελεί μόνο ένα σχολείο και συγκεκριμένα το 2ο ΕΠΑΛ, όπου το «λουκέτο» παραμένει για δεύτερη ημέρα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ