Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκλογή Επιτροπής Αγώνα Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη

Εργατικές κατοικίες
20 Οκτωβρίου 2021 / 14:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γενική Συνέλευση των οικιστών των Εργατικών Κατοικιών Αη Γιάννη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 17/10/2021, με συμμετοχή πολλών κατοίκων.

Τους κατοίκους απασχόλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός, από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και από τις κακοτεχνίες. Αναφέρθηκαν τα περιστατικά των υπογείων που έχουν γεμίσει νερά, όλων των αυλών που δεν έχουν διέξοδο για τα νερά και λιμνάζουν, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που έχουν πρόβλημα οι σκεπές και στάζουν νερά. Επίσης το πρόβλημα των δεξαμενών των λημμάτων, που μυρίζουν και του χωματόδρομου που δεν έχει φτιαχτεί ακόμα.

Άλλα σοβαρά ζητήματα είναι ο έλεγχος των καυστήρων για τα καλοριφέρ και η αντικατάσταση των χαλασμένων ηλιακών, καθώς η ΔΕΗ έχει αυξηθεί υπέρογκα.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν διάφορες απόψεις για την ανάγκη της συλλογικής οργάνωσης και δράσης για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των οικιστών.

Ακόμα τονίστηκε από όλους η ανάγκη για την διενέργεια εκλογών στο Σύλλογο, ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί και που πρέπει να λειτουργήσει ως επιτελείο για την οργάνωση της πολύμορφης δράσης όλων των κατοίκων.

Για να δρομολογηθούν οι εκλογές και να προχωρήσουν οι διεκδικητικές δράσεις των κατοίκων κι επειδή έχει λήξει η θητεία του απερχόμενου ΔΣ, εκλέχτηκε μια επταμελής Επιτροπή Αγώνα που απαρτίζεται από τους εξής κατοίκους:
- ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
- ΖΩΧΙΟΣ ΝΙΚΟΣ
- ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
- ΛΑΜΨΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
- ΣΚΕΜΠΡΗ ΤΖΕΝΗ
- ΦΑΙΤΑΣ ΝΙΚΟΣ


Η Επιτροπή Αγώνα αναλαμβάνει να ειδοποιήσει όλους τους κατοίκους για την συνάντηση που θα επιδιώξει με τους αρμόδιους φορείς και για την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και την διενέργεια εκλογών για Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.