Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεπερνά το μισό εκατομμύριο το πρόγραμμα για την τουριστική προβολή της ΠΙΝ

Τουριστική προβολή
19 Οκτωβρίου 2021 / 15:26
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το θέμα εισηγείται στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Γκάζι» για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων σε 19 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις παγκόσμιας εμβέλειας που θα πραγματοποιηθούν το 2022 πατάει η Περιφέρεια ζητώντας την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το πρόγραμμα δράσεων που έχει καταρτίσει, προκειμένου να υποβληθεί στον ΕΟΤ για παροχή σύμφωνης γνώμης.

Οι δράσεις που προτείνονται ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ, με τον τελικό λογαριασμό να διαμορφώνεται στις 558.600 ευρώ με πόρους του ΠΔΕ. Το θέμα εισηγείται στην προσεχή διήμερη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου που θα πραγματοποιηθεί εξ αναβολής την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η ενοικίαση περιπτέρων και δράσεων προβολής (events, road shows, work shops) για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας. Όπως επισημαίνεται στην εισήγηση, η συμμετοχή αφορά ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στις ακόλουθες τουριστικές εκθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται μικροέξοδα για εδέσματα και ποτά, παραδοσιακά και αναμνηστικά είδη, καθώς και έξοδα διερμηνείας ή μετάφρασης, όπως αναφέρεται στην εισήγηση.

19 τουριστικές εκθέσεις

Ειδικότερα για το α’ εξάμηνο του 2022 προτείνεται η συμμετοχή σε 14 τουριστικές εκθέσεις αρχής γενομένης από την EXPO 2020, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9-15 Ιανουαρίου στο Ντουμπάι (εκτός ΕΟΤ). Όσον αφορά το β΄ εξάμηνο η συμμετοχή αφορά σε πέντε εκθέσεις με αφετηρία την IFTM-TOP RESA,που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι. Σε περίπτωση ωστόσο ακύρωσης των κάτωθι εκθέσεων, λόγω πανδημίας, προβλέπεται η συμμετοχή σε virtual τουριστικές εκθέσεις (π/υ 37.200 ευρώ).

Αναλυτικά για το α΄εξάμηνο 2022:
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: EXPO 2020, Dubai, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9-15 (εκτός ΕΟΤ), Ferienmesse, Βιέννη, Αυστρία 13-16, Vakantiebeurs, Ουτρέχτη, Ολλανδία 13-16, Fitur, Μαδρίτη, Ισπανία 19-23, The Dublin Holiday World Show, Δουβλίνο, Ιρλανδία 28-30.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Salon de Vacances, Βρυξέλλες, Βέλγιο 3-6, Tourest, Ταλίν, Εσθονία, 11-13, International Fair of Tourism, Βελιγράδι, Σερβία, 24-27. ΜΑΡΤΙΟΣ:ITB Berlin, Βερολίνο, Γερμανία, 9-13, MITT Moscow, Μόσχα, Ρωσία 15-17, Paris Expo Pavillon 4, Παρίσι, Γαλλία, 17-20 (εκτός ΕΟΤ), BMT, Borsa Mediterranea del Turismo, Νάπολη , Ιταλία (18-20), Holiday World, Πράγα, Τσεχία 18-30.
ΜΑΪΟΣ:ITB China, Σαγκάη, Κίνα (δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία). Β΄ εξάμηνο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: IFTM-TOP RESA,Παρίσι, Γαλλία (δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία).
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ:TTG TRAVEL EXPERIENCE, Ρίμινι, Ιταλία 12-14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: World Travel Market, Λονδίνο, Αγγλία (7-9), Philoxenia, Θεσσαλονίκη, 10-13, International Tryavel Show TT Warsaw, Βαρσοβία, Πολωνία (δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία).

Πόσο θα στοιχίσει

Το πρόγραμμα δράσεων πάντως για την τουριστική προβολή της ΠΙΝ θα στοιχίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ, καθώς ο τελικός λογαριασμός ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ! Το σύνολο δηλαδή των προτεινόμενων δράσεων ανέρχεται στο ποσό των 558.600 ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την εισήγηση, η διοργάνωση ή συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στα πλαίσια εκθέσεων, όπως και των work shops είναι προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, η δημιουργία παραγωγή, αναπαραγωγή και προμήθεια έντυπου υλικού και λοιπού υλικού προβολής θα στοιχίσει 37.200 ευρώ, όπως και η μεταφορά και διανομή των εγκεκριμένων από τον ΕΟΤ εντύπων, ηλεκτρονικού διαφημιστικού και λοιπού υλικού της ΠΙΝ και των ΠΕ στις τουριστικές εκθέσεις και στα γραφεία του ΕΟΤ, ενώ μόνο οι μετακινήσεις προσωπικού και αιρετών για την υποστήριξη των τουριστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων ανέρχεται στις 100.000 ευρώ.

Στις δαπάνες προβλέπεται επίσης η φιλοξενία δημοσιογράφων προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, ενώ το κόστος για την διαφημιστική προβολή ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Τέλος η ανακατασκευή της ιστοσελίδας της ΠΕ Λευκάδας και η παραγωγή βίντεο για το νησί θα στοιχίσει 12.000 ευρώ. 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.