Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τουριστικά καταλύματα: Ζητάμε άμεση παρέμβαση της πολιτείας για τις καταστροφές του «Μπάλλου»

ΟΕΤΚ
18 Οκτωβρίου 2021 / 13:17

Επιστολή της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ομοσπονδία προκειμένου να μεταφέρει προς τα αρμόδια υπουργεία την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του «Μπάλλου», απέστειλε σήμερα επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ζητώντας να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά  ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που έχει προκαλέσει το ακραίο καιρικό φαινόμενο στην Κέρκυρα, ξεκινώντας από την καταγραφή τους  που ήδη έχει ξεκινήσει από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τους Δήμους κεντρικής και νότιας Κέρκυρας, αλλά μέχρι στιγμής όχι με τον επιθυμητό ρυθμό, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία, τόσο των πληγέντων συναδέλφων, όσο και των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Οι επιχειρηματίες τονίζουν στην επιστολή ότι, ειδική μέριμνα οφείλει να δείξει η πολιτεία για τις επιχειρήσεις του κλάδου  ξεκινώντας από την αναστολή καταβολής των υποχρεώσεων τους προς το κράτος (Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία):

«Ας μην ξεχνάμε ότι είναι επιχειρήσεις που καταστράφηκαν κυριολεκτικά και ενός κλάδου ο οποίος αποτελεί την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Οι συνάδελφοί επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων, έδωσαν αγώνα τα τελευταία δύο χρόνια  να ξανασταθούν στα πόδια τους και να αποφύγουν τα λουκέτα, αλλά αν δεν βοηθηθούν άμεσα από το κράτος αυτή η δοκιμασία θα αποτελέσει  το τελειωτικό χτύπημα.

Προσδοκούμε στην κατανόηση των αιτημάτων μας και στην αποφασιστική  παρέμβαση της πολιτείας  για να μπορέσουμε ως τοπική κοινωνία να υπερκεράσουμε όλοι μαζί τις δυσκολίες των τελευταίων ετών που κληθήκαμε αθροιστικά να αντιμετωπίσουμε και μέχρι σήμερα τα έχουμε καταφέρει, αλλά θα πρέπει και το κράτος να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες μας για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο».