Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Αντιπεριφερειάρχες
13 Οκτωβρίου 2021 / 11:08

Συστήνεται νέο χαρτοφυλάκιο Τουρισμού-Πολιτισμού, το οποίο αναλαμβάνει ο Αλ.Αλεξάκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις μετακινήσεις και τις τοποθετήσεις των νέων Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών υπέγραψε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ για την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη αποδέχθηκε τελικά το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης, το οποίο μέχρι πρότινος διατηρούσε ο Κώστας Ζορμπάς επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες για ανταλλαγή χαρτοφυλακίων μεταξύ των δυο.

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος τοποθετείται στην θέση του Αλέξανδρου Αλεξάκη και αναλαμβάνει το πεδίο της Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας.

Νέο χαρτοφυλάκιο

Όσον αφορά τον επικεφαλής της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας Αλ.Αλεξάκη συστήνεται νέο χαρτοφυλάκιο Τουρισμού και Πολιτισμού, το οποίο και αναλαμβάνει. Σημειώνεται ότι τον Τουρισμό άτυπα τον είχε αναλάβει η ίδια η Περιφερειάρχης, ενώ τον Πολιτισμό είχε έως πρόσφατα στις αρμοδιότητές της, η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου, η οποία κατά τον περασμένο μήνα αναβαθμίστηκε σε Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου.

Η κ. Μοθωναίου έχει επίσης τοποθετηθεί Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Οι αμετακίνητοι

Όσον αφορά τους υπόλοιπους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για την ανανέωση της θητείας τους για τρίτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Σπύρο Ιωάννου, τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλη Ορφανουδάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δρ.Κωνσταντίνο Καποδίστρια και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρη Κουρή.

Η θητεία των ανωτέρω Αντιπεριφερειαρχών λήγει στις 15 Οκτωβρίου 2022. Τέλος όσον αφορά τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Νίκο Μηλιώτη, η θητεία του λήγει τον Μάιο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα προηγήθηκαν οι αλλαγές στους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, όπου αλλαγές υπήρξαν μόνο σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, ενώ ανανέωσαν την θητεία τους για ακόμη μια χρονιά, οι Αντιπεριφερειάρχες Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός και Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ