Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «ΕΝ-The Magazine» Οκτωβρίου είναι εδώ... Αναζητείστε το!

ΕΝ#3
11 Οκτωβρίου 2021 / 18:47
ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Μια ξεχωριστή ματιά σ’ ανθρώπους και σε δράσεις, τις... τις Κέρκυρας˙ του πολιτισμού, των τεχνών, της δημιουργίας, της μνήμης, της ζωής, του well living, τις πρότασης. Μια Κέρκυρας, που, όπως λέει και... το ρητό, δεν ξεχνάει να θυμάται ποια (οφείλει να) είναι.

Έφθασε και κυκλοφορεί, από επιλεγμένα σημεία διανομής, το #3 (Οκτώβριος 2021) του μηνιαίου free press περιοδικού των εκδ. «Ενημέρωση», EN-The Magazine. Μια ξεχωριστή ματιά σ’ ανθρώπους και σε δράσεις, τις... τις Κέρκυρας˙ του πολιτισμού, των τεχνών, της δημιουργίας, της μνήμης, της ζωής, του well living, τις πρότασης. Μια Κέρκυρας, που, όπως λέει και... το ρητό, δεν ξεχνάει να θυμάται ποια (οφείλει να) είναι.

Αυτό το μήνα διαβάστε...
• Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια αποκλειστική συνέντευξη για την επιστροφή του Ντίνου Θεοτόκη στο τηλεοπτικό «γυαλί». «Αγάπη παράνομη», ΕΡΤ1 και σούπερ φωτογραφικό υλικό + tips απ’ τα γυρίσματα στην Παλαιά Περίθεια.
• Ο διακριμένος ζωγράφος και χαράκτης, Δημήτρης Μηλιώτης αφηγείται την προσωπική του διαδρομή στα μονοπάτια της τέχνης, ζητώντας... δυο ακόμη ζωές για να χωρέσουν δημιουργία κι έμπνευση!
• Νίκος Κρητικός και π. Σπύρος Μοναστηριώτης αποκαλύπτουν πτυχές απ’ τις μοναδικές συλλογές τους αυθεντικών κειμηλίων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και... αναζητούν χώρο για μια σταθερή έκθεση, ιστορικού κι εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
• Ξαναγυρίζουμε στα 90s, μέσα από μνήμες και εικόνες του θρυλικού «Sax» και τις αφηγήσεις των Σπύρου Δεσύλλα και Γιώργου Καφαράκη.
• Αρχίζουμε τη «χαρτογράφιση» των δυνατοτήτων πολλαπλής αξιοποίησης του δημοσίου χώρου στη πόλη της Κέρκυρας, με... ματιά αθλητική.
• Ξετρυπώνουμε απ’ τις.... ρατσέτες την αυθεντική κερκυραϊκή εκδοχή του Nougat, που δέσποζε τέτοια εποχή στα παλιά νοικοκυριά.
Και άλλα πολλά...

Ζητείστε το ΕΝ Οκτωβρίου στα εξής σημεία...
ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΠΛΟΥΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΓΚΙΤΣΗΣ (Νικηφόρου Θεοτόκη)
ΖΑΜΑΝΦΟΥ (Ευγενίου Βουλγάρεως)
ΝOSTOS (Ευγενίου Βουλγάρεως)
ΣΤΕΡΓΙΟΥ Θ. (Πρακτορείο, Ευγ. Βουλγάρεως)
ΑRTISSIMO (Πίνια)
ΣΤΑΖΕΙ ΜΕΛΙ (Γκίλφορδ, πλ. Δημαρχείου)
ΣΤΑΡΕΝΙΟ (Γκίλφορδ)
ΚΡΗΤΙΚΟΣ (Πλ. Δημαρχείου)
ΑΚΤΑΙΟΝ (Άνω Πλατεία)
ΚΟΧΛΙΑΣ (Κάτω Πλατεία)
LISTON (Κάτω Πλατεία)
SESSIONS (Κάτω Πλατεία)
ΑΡΚΑΔΙΟΝ (Πεντοφάναρο)
RED HOT CHILLI BURGER (Eβραϊκή)
FLAVOURS (Πεζόδρομος)
SΤΟRIES (Πεζόδρομος)
ΚΙΟΣΚΙ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας)
ΕΜΕRAL (Σαρόκο)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΛΥΓΕΡΗ (Γαρίτσα)
ΣΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ (Εθν. Κέρκυρας - Λευκίμμης)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (έναντι ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ)
ΜΠΡΙΚΙ (έναντι πρ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ)
ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (έναντι ΜΑΡΑΣΛΕΙΟΥ)
ΑLDEBARAN (Τσιπουράδικα)
 
Θυμίζουμε ότι...
...εάν, για διευκόλυνσή σας, επιθυμείτε το περιοδικό να σας αποστέλλεται κάθε μήνα κατ' οίκον, εντός ή εκτός Κέρκυρας, είναι διαθέσιμη η συνδρομητική μας υπηρεσία (πληροφορίες, «Eνημέρωση», τηλ. 26610 23494).

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978. Πτυχιούχος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2001) και δημοσιογραφίας (New York College, 2002), θήτευσε επί 12ετία στην Αθήνα, με κύριες αναφορές τις εφημερίδες Αθλητική Ηχώ (2001-’08) και Εξέδρα / Δ.Ο.Λ. (2008-‘11) συν σειρά συνεργασιών με ιστοσελίδες και περιοδικά. Επιστρέφοντας Κέρκυρα, διετέλεσε υπεύθυνος Γραφείου Τύπου στις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιώπης (Super League). Συνδημιουργός και αρχισυντάκτης των ιστοσελίδων Corfusports (2011) και Corfustories (2020), της εφημερίδας Corfupress / Corfusports (2016) και των free press mag. Corfu Magazine (2017) και Corfu Stories (2018), μετά τη συνεργασία του με την Καθημερινή Ενημέρωση (2019-’20), επέστρεψε στον όμιλο Ενημέρωση το ’21, λόγω… ΕΝ-The Magazine. Eίναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ (βραβείο «Χρ. Σβολόπουλος», 2010).