Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοινώσεις παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
11 Οκτωβρίου 2021 / 13:36

Εντός Νοεμβρίου οι διαγωνισμοί «Θαλής» και «Κώστας Ζερβός».

1. Το παράρτημα Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας θα διοργανώσει φέτος τους μαθητικούς διαγωνισμούς μαθηματικών ΘΑΛΗΣ και ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΡΒΟΣ δια ζώσης μέσα στο μήνα Νοέμβριο με πιθανότερη ημερομηνία την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

2. Τα γραφεία του παραρτήματος στο Δημοτικό Θέατρο θα αρχίσουν σταδιακά να επαναλειτουργούν, σεβόμενοι πάντα τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

3. Το παράρτημα προτίθεται να διοργανώσει, για ακόμη μια χρονιά, δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου για το μαθητικό διαγωνισμό μαθηματικών «Θαλής». Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το ΔΣ ώστε να καταρτίσουμε ένα πλάνο εθελοντικών μαθημάτων.

4. Παρακαλούνται όσοι γονείς και κηδεμόνες δεν έχουν παραλάβει περιοδικά και βεβαιώσεις του μαθηματικού διαγωνισμού ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ να επικοινωνήσουν άμεσα με τα μέλη του παραρτήματος Μάριο Μαγιολαδίτη ή Αχιλλέα Σπίνουλα.

5. Ευχαριστούμε όλες και όλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του παραρτήματος και προσέφεραν βιβλία, βοηθήματα και άλλα υλικά στο παράρτημα. Η βοήθεια τους είναι πολύτιμη.

6. Το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας αναβάλλεται για την επόμενη σχολική χρονιά, κατόπιν και της σχετικής εισήγησης του Παραρτήματος Αργολίδας

7. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία έχει την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσει την επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 38η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε διαδικτυακά από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και την Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης  από 6-10 Σεπτεμβρίου 2021. Οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να διακριθούν σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό, κατακτώντας 2 Αργυρά και 3 Χάλκινα Μετάλλια.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μαγιολαδίτης Μάριος