Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία της Μάντζαρος στην Ναύπακτο για την 450η επέτειο της Ναυμαχίας

ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
09 Οκτωβρίου 2021 / 11:53

Το ρεπερτόριο της συναυλίας απαρτιζόταν από μουσικά έργα σχετικά με το γεγονός της «Ναυμαχίας της Ναυπάκτου»

ΝΑΥΠΑΚΤΟ. Μεγαλειώδη συναυλία πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο το Μουσικό Σώμα της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μαντζαρος» στην Ναύπακτο, όπου και παρέστη μετά από πρόσκληση της Περιφερειάρχου Ιόνιων Νήσων κ. Ρόδης Κράτσα, η οποία είναι μια εκ των επισήμων καλεσμένων, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 450η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπακτου, εξαιτίας της σχέσης και του καίριου ρόλου των Ιόνιων Νήσων και ιδιαίτερα της Κέρκυρας στο σπουδαίο αυτό ιστορικό γεγονός του 1571, της νίκης του Ευρωπαϊκού ηνωμένου Χριστιανικού στόλου έναντι του Οθωμανικού.



Η «Μάντζαρος» προσκλήθηκε, με σκοπό να «κλείσει» τις εκδηλώσεις της επετείου και να παράσχει τιμή στην συμβολή της Κέρκυρας και στους Κερκυραίους Κυβερνήτες που συμμετείχαν στην Ναυμαχία με τις Γαλέρες τους (Χριστόφορο Κοντόκαλη, Πέτρο Μπούα, Κοκκίνη και Στυλιανό Χαλικιόπουλο).

Το δε ρεπερτόριο της συναυλίας απαρτιζόταν από μουσικά έργα σχετικά με το γεγονός της «Ναυμαχίας της Ναυπάκτου», αλλά και με έργα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση, εξαιτίας και της επετείου συμπλήρωσης των 200 ετών από την κήρυξη της.




Την συναυλία διεύθυνε ο Αρχιμουσικός κ. Σωκράτης Άνθης.

Σημειώνεται ότι φέτος στους εορτασμούς της επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπακτου, θα παραστεί η κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. 


Για την πραγματοποίηση της μετάβασης μας στην Ναύπακτο και την πραγματοποίηση της Συναυλίας αυτής, θελουμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συμβολή τους, τους: κ.κ. Ρόδη Κράτσα Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων, Κατερίνα Μοθωναίου Αντιπεριφερειάρχη Ζακυνθου, Αντώνιο Σουρβίνο Ναύαρχο ε.α. Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων, την εταιρεία «Γέφυρα α.ε.» και τον Αρχιμουσικό της Παπαχαραλάμπειου Φιλαρμονικής Δήμου Ναυπακτίας κ. Δημήτριο Αμπατζή.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Τριβιζας