Εκκίνηση: Η Σπηλιά γίνεται «Βενετία» με την πρώτη ψιχάλα

Εκκίνηση: Η Σπηλιά γίνεται «Βενετία» με την πρώτη ψιχάλα

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ καλεί όλους τους αρμοδίους (Δημοτική Αρχή, Περιφερειακή Αρχή, Ο.Λ.ΚΕ και ΔΕΥΑΚ) να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν άμεσα λύση

08
Οκτωβρίου / 2021

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Εκκίνηση"

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με ημερομηνία 29/09/2021, η ΕΚΚΙΝΗΣΗ στα πλαίσια του δημοτικού ελέγχου, απεύθυνε ερώτημα στην Δημοτική Αρχή για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Σπηλιάς, καθώς και  τι μέτρα έχουν παρθεί για να λυθεί το πρόβλημα.

Η απάντηση που δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, αφορούσε την φραγή των αγωγών που καταλήγουν στην θάλασσα, λόγω της επικείμενης δημιουργίας μαρίνας  mega yachts, με τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα λυθεί όταν υλοποιηθεί η μαρίνα. Η απάντηση αυτή δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά και εκθέτει τόσο την Δημοτική όσο και την Περιφερειακή Αρχή.

Η ιστορική περιοχή δεν μπορεί να γίνεται «Βενετία» με την πρώτη ψιχάλα, πόσο δε μάλλον που λόγω κλιματικής αλλαγής τα φαινόμενα τύπου Αθηνά επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα δημιουργώντας εκτεταμένα προβλήματα.

Επιπλέον, γνωρίζοντας άπαντες ότι τα έργα στην Κέρκυρα παίρνουν περισσότερο χρόνο από το προβλεπόμενο για να ολοκληρωθούν, η επίλυση για την οποία μίλησε ο Αντιδήμαρχος, πιθανότατα θα χρειαστεί κάποια χρόνια για να υλοποιηθεί, καταδικάζοντας μια ολόκληρη περιοχή στο έλεος των καιρικών φαινομένων.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ καλεί όλους τους αρμοδίους (Δημοτική Αρχή, Περιφερειακή Αρχή, Ο.Λ.ΚΕ και ΔΕΥΑΚ) να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν άμεσα λύση στο χρόνιο πρόβλημα των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή της Σπηλιάς, η οποία δεν θα συνδέεται με την υλοποίηση ή όχι την μαρίνας, καθώς και σε άλλες περιοχές της πόλης Κέρκυρας, όπως στην παραλιακή Γαρίτσας και στην περιοχή Κωτσέλα.