Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ΄ Εθνικής:ΕΠΟ το μεγαλείο σου…η κλήρωση αναβλήθηκε ξανά

ΕΠΟ
08 Οκτωβρίου 2021 / 12:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μια αναβολή τελευταίας στιγμής (το βράδυ της Πέμπτης) έρχεται να δείξει την κακομοιριά του Ελληνικού ποδοσφαίρου, την έλλειψη προγραμματισμού και την εξυπηρέτηση καταστάσεων πέρα της λογικής.

ΑΘΗΝΑ. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η κλήρωση της Παρασκευής που είχε οριστεί στις 11.00 στα γραφεία της ΕΠΟ, θα δρομολογούσε και την έναρξη του πρωταθλήματος, της Γ΄ Εθνικής, έρχεται ακόμη μια αναβολή τελευταίας στιγμής (το βράδυ της Πέμπτης) να δείξει την κακομοιριά του Ελληνικού ποδοσφαίρου, την έλλειψη προγραμματισμού και την εξυπηρέτηση καταστάσεων πέρα της λογικής.

Όταν κλείσαμε το απόγευμα της Πέμπτης άρθρο μας για την Γ΄ Εθνική αναφέραμε τα εξής: «Η αλήθεια είναι πως έχουμε δει και ζήσει φέτος τόσα πολλά τον τελευταίο ενάμισι μήνα, που γράφοντας το άρθρο στις 7μ.μ. την Πέμπτη 7/10, έχουμε αμφιβολίες για όλα είναι προγραμματισμένα να γίνουν».  Και αυτό γιατί την ώρα εκείνη συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία λίγο αργότερα τα ανέτρεψε για μια ακόμη φορά όλα, αναβάλλοντας την κλήρωση (για 4η φορά) που θα γινόταν 14 ώρες μετά και την πήγε για την ερχόμενη Τρίτη 12/10 στις 11.00 το πρωί, ενώ δεν έγινε και η συγκρότηση των Ομίλων για να δούμε τους αντιπάλους της ΑΕ Λευκίμμης και του ΟΦΑΜ.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας άρθρο η Γ΄ Εθνική σχετίζεται με την Super League 2, τέσσερις ομάδες της οποίας Καβάλα, Δόξα Δράμας, Ζάκυνθος και Ασπρόπυργος έμειναν έξω από την κλήρωση που ήδη έγινε, αλλά τους δόθηκε παράταση ως το βράδυ της Δευτέρας να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς, αν τις τακτοποιήσουν θα μπορούν να παίξουν στη Καβάλα, Δόξα Δράμας, Ζάκυνθο και Ασπρόπυργο και θα ξαναγίνει κλήρωση και με αυτές  μέσα; Και αν ναι, γιατί βιάστηκαν να κάνουν κλήρωση και να ορίσουν έναρξη του πρωταθλήματος την Κυριακή 17/10;

Και εδώ μπαίνει η σύνδεση τους με την Γ΄ Εθνική, αφού η ΕΠΟ θα τις περιμένει ως την Δευτέρα 11/10 το βράδυ να δηλώσουν συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική (έχουν το δικαίωμα). Ελπίζουμε αυτή να είναι και η τελευταία φορά που θα περιμένουν 82 ομάδες της Γ΄ Εθνικής να τελειώσει αυτή η σειρά αναβολών και να δρομολογηθεί και η κλήρωση και η έναρξη των αγώνων, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για 19 Σεπτέμβρη και σχεδόν ένα μήνα μετά, ούτε καταρτισμός ομίλων έχει γίνει ούτε κλήρωση και θα περιμένουμε για 4η φορά να οριστεί η νέα ημερομηνία έναρξης  των πρωταθλημάτων.   
 
Ελληνικό ποδόσφαιρο το 2021, με τις επαγγελματικές ομάδες της Super League 2 να περιμένουν από το κράτος και την ΕΡΤ να πάρουν χρήματα μέσω τηλεοπτικών δικαιωμάτων και από την φορολογία του στοιχήματος, αφού δεν μπορούν με τίποτε να επιβιώσουν και με την κυβέρνηση αντί να τις μειώνει (το πολύ θα έπρεπε να είναι 14), φτάσαμε να είναι 32 και πιθανόν το βράδυ της Δευτέρας να είναι 36.

Συνάντηση επιτροπής με Αυγενάκη και Γεραπετρίτη ώστε να πετύχουν μια καλή συμφωνία με την ΕΡΤ. Και όλα αυτά από την εκάστοτε κυβέρνηση να μην δυσαρεστήσει και να μην χάσει ψήφους. Έτσι, με χάρες, εξυπηρετήσεις και χωρίς προγραμματισμό, δεν θα σηκώσει ποτέ κεφάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια