Το προσωπικό του ενδιαφέρον για την Κέρκυρα, εκδήλωσε ο Νίκος Δένδιας στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών

Το προσωπικό του ενδιαφέρον για την Κέρκυρα, εκδήλωσε ο Νίκος Δένδιας στους εκπροσώπους των τοπικών αρχών

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε επιτέλους η χρηματοδότηση για την παρέμβαση συντήρησης και φροντίδας στην Ιόνιο Βουλή, κάτι που εξαγγέλλεται για πολλοστή φορά και ελπίζεται ότι αυτή θα είναι η τελευταία και καθοριστική.

06
Οκτωβρίου / 2021

ΑΘΗΝΑ. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα κερκυραϊκά ζητήματα εκδήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στη σύσκεψη που κάλεσε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών, παρέστησαν οι τρεις δήμαρχοι, οι τρεις βουλευτές του νησιού και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς. Ο κ. Δένδιας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να του πουν 1-2 ζητήματα που θεωρούν μείζονος σημασίας για να τα προωθήσει, όπως είπε.

Όπως ήταν αναμενόμενο στη συζήτηση λίγο περισσότερο από μισή ώρα ξεδιπλώθηκαν ενώπιόν του τα πάντα. Οι υποδομές υγείας, το ΕΚΑΒ, η ύδρευση της Κέρκυρας, οι δρόμοι, τα σκουπίδια κ.ά. Ο Υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκε επιτέλους η χρηματοδότηση για την παρέμβαση συντήρησης και φροντίδας στην Ιόνιο Βουλή, κάτι που εξαγγέλλεται για πολλοστή φορά και ελπίζεται ότι αυτή θα είναι η τελευταία και καθοριστική. Ως προς αυτό υπενθυμίζεται, ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει αναλάβει τη φροντίδα του Ιονίου Βουλευτηρίου, κάτι που είχε ανακοινώσει στο παρελθόν με την ιδιότητα του προέδρου του κοινοβουλίου ο Νίκος Βούτσης. Χωρίς όμως ποτέ να έχει υπάρξει επ΄αυτού κάποια εξέλιξη.

Οι βουλευτές και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν για την κατά τη γνώμη τους ιεράρχηση των αναγκών, κάτι το οποίο θα γίνει σε επόμενη συνάντηση, εν ευθέτω χρόνω.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ