Εγκαταστάσεις ΑμΕΑ για τη δημιουργία προσβάσιμων παραλιών στην Κέρκυρα

Εγκαταστάσεις ΑμΕΑ για τη δημιουργία προσβάσιμων παραλιών στην Κέρκυρα

Στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών»

06
Οκτωβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ολοκλήρωσε το έργο  «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, 2014-2020».
Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας, στo πλαίσιo του προγράμματος εγκαταστάθηκαν τρία seatrac στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, στην Αχαράβη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και στην Μπούκα της Λευκίμμης στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Επίσης ένα ηχητικό σύστημα υποβοήθησης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΚ.Όλοι οι μηχανισμοί δοκιμάστηκαν και αποθηκεύτηκαν ώστε να είναι προς χρήση το επόμενο καλοκαίρι. Έτσι την επόμενη θερινή περίοδο τέσσερις επιπλέον παραλίες θα είναι προσβάσιμες στο νησί.

Τα τρία seatrac, σε Παλαιοκαστρίτσα, Ύψο και Δασιά θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.Εκτός των παραπάνω υποδομών ο Δήμος προμηθεύτηκε δύο φορητούς χώρους υγιεινής, διαδρόμους από ανακυκλωμένο πλαστικό, κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση τη χειμερινή περίοδο, ειδικές πινακίδες και κάδους απορριμμάτων.