Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ από τη Μερόπη Υδραίου (video)

ΕΚΑΒ
05 Οκτωβρίου 2021 / 17:02

Οι νέες υποσχέσεις που έδωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της υπηρεσίας της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου ανα χείρας, πήγε στη συνάντησή της με τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η  Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων  Μερόπη  Υδραίου, στα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε ότι στη συνάντηση  με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, υπήρξε θετική ανταπόκριση  στο πάγιο αίτημα από την πλευρά του Δήμου μας, για την δημιουργία ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων.  

Ο κ. Παπαευσταθίου διαβεβαίωσε την Δήμαρχο ότι θα εισηγηθεί  για το θέμα προκειμένου να υπάρξει νομοθετική  ρύθμιση. Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες, η Δήμαρχος ζήτησε να ενισχυθεί το  ΕΚΑΒ με 20 άτομα, μόνιμο και εποχιακό προσωπικό  προκειμένου να μπορεί να να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες  της περιοχής μας κυρίως στην εποχικότητα. Για το πρόβλημα της εντοπιότητας  η Δήμαρχος ανέφερε ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ να  στελεχωθεί με  διασώστες απόφοιτους  του ΙΕΚ Κέρκυρας.

Η κ. Υδραίου αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση απινιδωτών,  στα σχολεία σε αθλητικούς χώρους καθώς και σε Δημοτικές Ενότητες, Ο κ.  Παπαευσταθίου, υποσχέθηκε ότι θα στείλει ομάδα εκπαιδευτών μέχρι 50 ατόμων προκειμένου να εκπαιδεύσουν φορείς επιχειρηματίες και πολίτες, στο χειρισμό των απινιδωτών και εξήρε τη Δημοτική αρχή για την πρωτοβουλία. 

Στο αίτημα της Δημάρχου για ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας  με μια μοτοσυκλέτα, που θα αντιμετωπίζει  επείγουσες καταστάσεις και σε συνθήκες κυκλοφορικής  συμφόρησης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε θετικά, μάλιστα υποσχέθηκε  στην Δήμαρχο ότι θα εκπαιδευτούν στην Αθήνα  4 άτομα προκειμένου  να μπορούν να την χρησιμοποιούν και κατόπιν θα έρθει  η  μοτοσυκλέτα  στην Κέρκυρα     προκειμένου να γίνει και επί τόπου εκπαίδευση, ενω η Δήμαρχος έχει πάρει πρωτοβουλία  προκειμένου να γίνει δωρεάν  μοτοσυκλέτας στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Τέλος αναφέρθηκαν στην στέγαση του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα σε νέο κτήριο που θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του,  από  πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων.

Σήμερα πριν την συνέντευξη, η Δήμαρχος, ενημέρωσε  το Δ.Σ του ΕΚΑΒ Κέρκυρας για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την Διοίκηση του ΕΚΑΒ και συμφώνησαν  να είναι σε διαρκεί συνεννόηση και συνεργασία για την ευόδωση των κοινών στόχων.