Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γονείς Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου: Η δημοτική αρχή διαβάλλει την πρώην προϊσταμένη

Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου
04 Οκτωβρίου 2021 / 08:53

«Η εκπαιδευτικός επιτέλεσε το λειτούργημά της στο ακέραιο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αλήθεια επιθυμούν να αποκαταστήσουν  οι γονείς του Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου, μετά από τον πρόσφατο ισχυρισμό της Δημάρχου. Σχετικά με την ανάγκη επισκευών στο κτίριο, η Μερόπη Υδραίου υποστήριξε ότι δεν είχε γίνει ενημέρωση των αρμοδίων με ευθύνη της Διευθύντριας που φέτος αποσπάστηκε σε άλλη σχολική μονάδα. 

Ο ΣΕΠΕ

Η δήλωση Υδραίου προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας (ΣΕΠΕ) σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «Όταν η ψευδής είδηση γίνεται επιστήμη.... Εδώ και 3 ολόκληρα χρόνια με αλλεπάλληλα έγγραφα, τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου (σημ: ζήτησε απόσπαση αυτοβούλως) έχει ενημερώσει τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τα προβλήματα του νηπιαγωγείου. Μάλιστα ενήμερη ήταν και η Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας, η οποία και υπέγραψε και πρακτικό για την αναλυτική ενημέρωση που έλαβε από τη νηπιαγωγό!»

Οι γονείς του Νηπιαγωγείου

Την διαμαρτυρία του για την επίρριψη ευθυνών στην εκαπιδευτικό, εκφράζει με ανακοίνωσή ο Σύλλογος Γονέων Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου:

Γνωρίζοντας, εκ του σύνεγγυς, τις ενέργειες της εν λόγω Νηπιαγωγού, που πολλές φορές ενήργησε με τη δική μας συνεργασία, για την αποστολή προς τον Δήμο, όλων των τεχνικών προβλημάτων του Νηπιαγωγείου, κατά τη διάρκεια της θητείας της, συντασσόμαστε με το μέρος της αλήθειας.

Εάν ψεύδεται η Νηπιαγωγός ψεύδονται μαζί και όλοι οι γονείς που από το 2015 προσπαθούν με κάθε μέσο, να έρθει το κτίριο του Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου σε μία σχετικά ανθρώπινη και λιγότερο επικίνδυνη κατάσταση. 

Η κ. Υδραίου δήλωσε ότι «λόγω μετακίνησης της Διευθύντριας σε άλλο σχολείο, δεν υπήρχε έγγραφο αίτημα για τις επιδιορθώσεις που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τα νήπια». Τη δήλωση θα έπρεπε να έχουν διαψεύσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η  Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας.
 
Ως παρόντες – αυτόπτες μάρτυρες, καταθέτουμε, για τον λόγο της αληθείας, δύο μαρτυρίες, από τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη που αποδεικνύουν ότι η εν λόγω εκπαιδευτικός επιτελούσε το καθήκον της ενσυνείδητα απέναντι στα παιδιά μας και την ασφάλειά τους.

1ον. Κατά την σχολική περίοδο 2019-2020, μετά από προτροπή γονέων για τα αιωνίως σαθρά μπαλκόνια και από παρέμβαση της εν λόγω Νηπιαγωγού –της οποίας παρέμβασης είμαστε μάρτυρες-, οι Τεχνικές Υπηρεσίες έστειλαν μηχανικό για έλεγχο του κτιρίου. Ίσως η επίσκεψη αυτή να μην καταγράφηκε ποτέ από τις Αρχές… για άγνωστους λόγους!

2ον. Η Δήμαρχος, μάλλον, ποτέ δεν είχε ενημερωθεί από την Εντεταλμένη Παιδείας στο γραφείο της, για την επίσκεψη και την Άνοιξη του 2021, της ίδιας της Προϊσταμένης, συνοδευόμενης από εκπρόσωπο των γονέων του Νηπιαγωγείου!

Στον πολιτικό βίο χρειάζονται και ηθικοί φραγμοί και ανάληψη ευθυνών. Δεν μπορεί να διαβάλλεται η τιμή και η ακεραιότητα μιας εκπαιδευτικού που επιτέλεσε το λειτούργημά της απολύτως. Δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για το ψεύδος στη σχέση της Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες. Δεν χωράνε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες και τις ζωές των παιδιών μας.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου
Ο Πρόεδρος                                                                      Η Γραμματέας
 
Λάππας Ιωάννης                                                      Λούβρου Δήμητρα