Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόρειας Κέρκυρας για το κλειστό γυμναστήριο

Λαϊκή Συσπείρωση
03 Οκτωβρίου 2021 / 22:29

«Η πράξη αυτή της δημοτικής αρχής αντιβαίνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

Η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Η δημοτική αρχή με απόφαση δημάρχου (αρ. πρωτοκόλλου. 5451, 20-8-2021) προχώρησε σε δημόσια «πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά ακινήτου». Η αγορά αυτή, όπως γράφεται στην πρόσκληση, αφορά «τις ανάγκες κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου και εγκατάστασης πολιτιστικών  και αθλητικών δράσεων διάθεσης ακινήτου επιφάνειας τουλάχιστον 16.000 τ.μ.» και ότι «το προσφερόμενο ακίνητο προτιμάται να βρίσκεται κατά το δυνατόν πλησιέστερα επί της περιφερειακής οδού Ρόδας – Καρουσάδων – Σιδαρίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με πρόσοψη επ’ αυτής ή έστω πλησίον (έως 100 μ.)».
  
Η πράξη αυτή της δημοτικής αρχής  αντιβαίνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Ιουλίου 2021 όπου με ψήφους 18 υπέρ, 1 παρόν και 8 κατά αποφάσισε την χωροθέτηση για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Αγραφών. Επίσης καμία άλλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου του Δήμου, από όσα γνωρίζουμε, δεν νομιμοποιεί την πράξη αυτή.

Παράλληλα οι χώροι άθλησης είναι ελλιπείς και συνεχίζουν να είναι υποβαθμισμένοι. Μια κοινωνία με 29 σχολεία, 17 σωματεία σε 5 αθλήματα και με χιλιάδες νέους και πολίτες  με ανάγκες άθλησης στερείται αυτά που δικαιούται. Σχολικές αθλητικές υποδομές ουσιαστικά δεν υπάρχουν ενώ οι καθαρά αθλητικοί χώροι περιορίζονται σε 6 ποδοσφαιρικά γήπεδα.      

Ερωτάται η δημοτική αρχή:

1. Ποια απόφαση θεσμικού οργάνου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας νομιμοποιεί την ενέργεια της προκήρυξης για αγορά οικοπέδου για το κλειστό γυμναστήριο; Παρακαλούμε να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο μίας τέτοιας απόφασης.

2. Τι θα κάνει η δημοτική αρχή για την άμεση έναρξη της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στους Αγραφούς σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

3. Τι κάνει η δημοτική αρχή ώστε να αναβαθμιστούν οι συνθήκες άθλησης και να υπάρξει σε κάθε Δημοτική Ενότητα μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εκσυγχρονισμός του στίβου στην Αχαράβη και των 6 γηπέδων  ποδοσφαίρου, δημιουργία κανονικών διαστάσεων γηπέδου στη ΔΕ Αγίου Γεωργίου, δημιουργία κολυμβητηρίου και την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών άθλησης στις εκπαιδευτικές δομές.