Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων

ΕΛΜΕ
01 Οκτωβρίου 2021 / 19:24
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Υπέρ της απεργίας-αποχής η συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ανουντσιάτα απάντησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας, στο πλαίσιο των πανελλήνιων κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν, ύστερα από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να κηρυχθεί παράνομη  η απεργία - αποχή  των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ΟΙΕΛΕ από την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Πέμπτης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του δικαστηρίου, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία- αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

Κοινό κάλεσμα

Ως απάντηση στην αγωγή της κ.Κεραμέως οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες προκήρυξαν κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία του Υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει. Στην Κέρκυρα το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση απηύθυναν από κοινού τόσο ο ΣΕΠΕ όσο και η ΕΛΜΕ που διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην «καρδιά» της πόλης. 

Όπως μάλιστα τόνισαν η κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, καμία απολύτως συνέπεια δεν επισύρει για την έως τώρα συμμετοχή σε αυτήν. Παράλληλα καλούσαν τους διευθυντές  που είχαν προγραμματίσει σήμερα, συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, να την αναβάλουν εν όψει των νέων αποφάσεων των πανελλήνιων συνδικαλιστικών οργάνων τους.




«Σαρώνει» το ρεύμα της απεργίας-αποχής

Ήδη πάντως η συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων που έχουν συνεδριάσει στην Κέρκυρα έχουν ταχθεί υπέρ της απεργίας - αποχής. Ειδικότερα σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας, το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων, μέχρι στιγμής συμμετέχουν στην αποχή 49 από τα 52 δημοτικά σχολεία και 52 από τα 62 νηπιαγωγεία, ενώ τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, έχουν υπογράψει και αρκετοί  διευθυντές/διευθύντριες και προϊστάμενες νηπιαγωγείων. Όσον αφορά τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Κέρκυρας 23 από τους 25 Συλλόγους που έχουν συνεδριάσει έχουν πάρει ανάλογη απόφαση.

«Αυτή η βάρβαρη πολιτική θέλει τα σχολεία μας να λειτουργούν πλήρως ανταγωνιστικά μεταξύ τους, με τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Απέναντι στους σχεδιασμούς αυτούς αντιστεκόμαστε με την απεργία – αποχή», επισημαίνονταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για την χθεσινή κινητοποίηση.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.