Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δίχτυ προστασίας για τα νήπια από τα «βίαια παιχνίδια» στα Λύκεια

Κατάληψη
30 Σεπτεμβρίου 2021 / 17:18

Μαρία Ζερβού: Είμαστε θορυβημένοι - ενδέχεται να ανασταλεί η λειτουργία των νηπιαγωγείων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θορυβημένοι δηλώνουν οι αρμόδιοι του Δήμου, μετά από ενημέρωση που είχαν σχετικά με το «βίαιο παιχνίδι» του πετροπόλεμου και του αυγοπόλεμου που διαδραματίζεται στα Γενικά Λύκεια: Η εντεταλμένη Παιδείας του Δήμου Μαρία Ζερβού δηλώνει: «Οφείλω να σας ενημερώσω ως Εντεταλμένη Σύμβουλος  Παιδείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  και Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης  Κέρκυρας τα εξής:
   
Τα όσα συμβαίνουν στον χώρο των Γενικών Λυκείων αποτελούν κίνδυνο καταρχήν για τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτά τα γεγονότα, αποτελούν όμως ενδεχόμενα κίνδυνο, για τα παιδιά του 8ου Νηπιαγωγείου, του παραρτήματος του 12ου Νηπιαγωγείου καθώς και για τον Βρεφικό Δημοτικό Σταθμό «Μαρμελίνια» και βεβαίως για τους διερχόμενους πολίτες, για τα γειτονικά σπίτια, και τα καταστήματα.
  
Θορυβημένοι από τις πληροφορίες που είχαμε προβήκαμε σε άμεση επικοινωνία τόσο με την Πρωτοβάθμια όσο και την Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολείων προκειμένου και αυτοί  από την πλευρά τους να προβούν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες που απορρέουν από τις αρμοδιότητές τους.
  
Από την πλευρά μας δεν προτιθέμεθα να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια παιδιών γονέων και εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό προχωράμε άμεσα σε τοποθέτηση  διχτυού προστασίας και συγχρόνως εξετάζουμε ακόμα και το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των παραπάνω  μονάδων  αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί.
  
Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι ο Βρεφικός σταθμός επί δεκαετίες γειτνιάζει με τα Γενικά Λύκεια ενώ οι προκατασκευασμένες αίθουσες που έχουν προσωρινά τοποθετηθεί, βρίσκονται σε χώρο που ανήκει στον Δημοτικό Βρεφικό Σταθμό.
  
Στην προσπάθεια μας  να διαφυλάξουμε την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα πράξουν και όλοι οι εμπλεκόμενοι.
  
Θα ήθελα να καλέσω την εκπαιδευτική κοινότητα να συμβάλει με σύνεση, ψυχραιμία και καλή βούληση απευθύνοντας έκκληση προς τους ίδιους τους μαθητές των σχολείων να σταματήσουν να βάζουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και να σεβαστούν την κοινωνία που βρίσκεται γύρω τους.

Επίσης απευθύνω έκκληση και στους γονείς τους ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά τον κίνδυνο».