Άνοιξε τις πύλες του το 3o Corfu Food and Wine Festival στον Κήπο του Λαού

Άνοιξε τις πύλες του το 3o Corfu Food and Wine Festival στον Κήπο του Λαού

Για πρώτη χρονιά φέτος συμμετέχουν παραγωγοί από όλα τα Ιόνια Νησιά

28
Σεπτεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άνοιξε τις πύλες του το 3ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας το απόγευμα της Δευτέρας στον Κήπο του Λαού  Τους συμμετέχοντες στην τελετή έναρξης καλωσόρισε ο Σπύρος Στεφανίδης, Πρόεδρος του Ionian Inspires

Χαιρετισμούς απηύθυναν:
- Γιάννης  Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών,

- Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων,

- Μερόπη Υδραίου, Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων,

- Γιώργος Χονδρογιάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας,

- Μπάμπης Βούλγαρης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας,

- Σπύρος Χαλικιόπουλος,  Πρόεδρος Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας

- Σπύρος Βουλισμάς, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.
Βράβευση του Γαστρονομικού Ταξιδιώτη της χρονιάς

- Η Λέσχη Αριμαγείρων τίμησε με το βραβείο του Γαστρονομικού Ταξιδιώτη της χρονιάς τρεις σεφ που ο καθένας έχει το δικό του μοναδικό ταξίδι να διηγηθεί. Τον Ελβετό Πέτρο Μπούζερ, τον Αναστάσιο Μπαλανίκα και τον Περικλή Κοσκινά.

Συμπόσιο

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας. Οι συμμετέχοντες ήταν καθιστοί σε στρογγυλά δεκαθέσια τραπέζια. Όλα τα εδέσματα και τα ποτά σερβιρίστικαν στα τραπέζια σε ατομικές συσκευασίες.

- Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε συνεργασία με τους κορυφαίους σεφ του Ιονίου, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, παρουσίασαν στο κοινό παραδοσιακές και σύγχρονες γεύσεις βασισμένες στα τοπικά προϊόντα της Ιόνιας γης. Στο επίκεντρο, οι παραγωγοί του Ιονίου παρουσίασαν τα προϊόντα τους και τις επιχειρήσεις τους στους επισκέπτες.- Μουσική και Λόγος από τοπικά σχήματα ολοκλήρωσαν την πολιτιστική ταυτότητα των νησιών του Ιονίου.

- Παρουσιάστηκαν οι τοπικοί παραγωγοί που συμμετείχαν - Πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα την αξιοποίηση του απόδημου ελληνισμού στην ενδυνάμωση της γαστρονομικής διπλωματίας στο εξωτερικό.

- Επίσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα την καινοτομία στην αγροτική παραγωγή και τη γαστρονομία. Απειλές και Ευκαιρίες.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Food and Wine Festival μέχρι το Σάββατο 30 Οκτωβρίου