Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για φθορές και κλοπή εξοπλισμού στο 3ο -4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για φθορές και κλοπή εξοπλισμού στο 3ο -4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας

24
Σεπτεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν την Πέμπτη ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου και η υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας για φθορές και κλοπή εξοπλισμού στο σχολικό συγκρότημα , λόγω της κατάληψης που σημειώθηκε την Τετάρτη, από μικρή ομάδα μαθητών αλλά και από εξωσχολικούς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Μιλτιάδη Μελισσά, οι ζημιές που σημειώθηκαν και στα δυο σχολεία είναι αρκετές. Μάλιστα όπως αναφέρει στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς εκλάπη το προσωπικό του υπηρεσιακό laptop μαζί με 7 tablets και μια κάμερα web.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, ενώ προηγήθηκε επίσκεψη της Σήμανσης στο γραφείο του κ.Μελισσά και η συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων. «Πέρα από τις ποινικές ευθύνες, το σχολείο (εγώ προσωπικά και ο σύλλογος διδασκόντων) θα προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα στην λήψη άμεσων παιδαγωγικών μέτρων. Αυτό το τελευταίο δεν αποτελεί απειλή, είναι ευθύνη και αποστολή μας.

Ενώ θα κινήσω γρήγορα τις διαδικασίες για τις εκλογές και αρχαιρεσίες του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για την ανάληψη ευθύνης και εκπροσώπησή σας στη σχολική ζωή. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για τα παιδιά μας, για τους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας, μιας χώρας με ένδοξο παρελθόν αλλά εύθραυστο μέλλον», επισήμανε μεταξύ άλλων στο ενημερωτικό του σημείωμα.

Η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται σήμερα κανονικά στο 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, όπου φοιτούν συνολικά 240 μαθητές, ενώ την Πέμπτη τα μαθήματα έγιναν με τηλεκπαίδευση, καθότι ο χώρος έπρεπε να καθαριστεί και να απολυμανθεί αλλά και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κατάληψη.

Ωστόσο παρότι η κατάληψη έληξε και στο 4ο Γυμνάσιο, τα μαθήματα πραγματοποιούνται για δεύτερη ημέρα σήμερα με τηλεκπαίδευση.

2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας

Τέλος, υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα τελεί το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας με σημείο αιχμής τα κτιριολογικά προβλήματα και την τήρηση των αποστάσεων εντός των Τμημάτων. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ