Μαθήματα με webex σε τρία σχολεία της Κέρκυρας, λόγω καταλήψεων

Μαθήματα με webex σε τρία σχολεία της Κέρκυρας, λόγω καταλήψεων

Την αντίδραση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκαλεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία

23
Σεπτεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης πραγματοποιούνται σήμερα τα μαθήματα σε τρία σχολεία της Κέρκυρας, λόγω καταλήψεων. Πρόκειται για τα 3ο , 4ο, Γυμνάσιο Κέρκυρας και το 2ο ΕΠΑΛ. Η κατάληψη στα δυο πρώτα σχολεία που πραγματοποιήθηκε από μικρή ομάδα μαθητών αλλά και από εξωσχολικούς, το πρωί της Δευτέρας με σημείο αιχμής την τήρηση των αποστάσεων εντός των τμημάτων, τον αριθμό μαθητών στις αίθουσες και την τοποθέτηση στεγάστρου στον αύλειο χώρο, έληξε αργά το βράδυ την ίδια ημέρα.

Ωστόσο οι διευθυντές των σχολείων αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν σήμερα τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, καθότι οι χώροι διδασκαλίας μετά την κατάληψη δεν ήταν έτοιμοι να υποδεχθούν και πάλι τους μαθητές. Όπως τόνισε στην «Ε» ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου κ. Μελισσάς σήμερα γίνεται καταγραφή των ζημιών μετά την κατάληψη στο διδακτήριο, ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία, όπου βρίσκεται στο χώρο μετά από τις καταγγελίες των διευθυντών για διάρρηξη και βανδαλισμούς. Οι διευθυντές των σχολείων αναμένεται μάλιστα να μεταβούν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας για να δώσουν κατάθεση για το συμβάν. 

Στο 2ο ΕΠΑΛ

Στο μεταξύ υπό κατάληψη εξακολουθεί να τελεί για δεύτερη ημέρα το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις κτιριολογικές συνθήκες , ενώ ζητούν να εφαρμόζονται οι αποστάσεις εντός των τμημάτων. Η διεύθυνση του σχολείου έχει ενημερώσει τους μαθητές ότι από σήμερα και για όσο διαρκέσει η κατάληψη στο σχολείο, τα μαθήματα, με εντολή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, θα διεξάγονται διαδικτυακά (μέσω WebEx).

Αντιδράσεις

Η εφαρμογή πάντως της διδασκαλίας εξ αποστάσεως έχει προκαλέσει την αντίδραση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Όπως τονίζει έχει γίνει αίτημα από την ΟΛΜΕ προς την ΑΔΕΔΥ ώστε να επικαιροποιήσει την απόφαση για απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση κατά τη διάρκεια καταλήψεων, ενώ σε ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει ότι «συνεχίζει τον αγώνα μέσα από τους Συλλόγους Διδασκόντων, ώστε να μη συμβάλλουμε στην καταστολή των κινητοποιήσεων των μαθητών». 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ