Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατάληψη στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

Κατάληψη
22 Σεπτεμβρίου 2021 / 09:51
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Έχουν καταγραφεί ήδη δυο κρούσματα κορωνοϊού, το ένα σε μαθητή του 3ου Γυμνασίου και το άλλο σε έναν του 4ου Γυμνασίου, στο πλαίσιο της διενέργειας των self test

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άνοιξε ο χορός των καταλήψεων στην Κέρκυρα μια εβδομάδα μόλις μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Υπό κατάληψη τελούν από το πρωί της Τετάρτης το 3ο-4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, που βρίσκονται κοντά στις Φυλακές. Μικρή ομάδα μαθητών από τα δυο διδακτήρια έβαλαν «λουκέτο» στο σχολικό συγκρότημα διαμαρτυρόμενοι ,ότι ενώ έχει επιβληθεί η χρήση μάσκας ως μέσο προστασίας κατά του COVID 19, ωστόσο δεν τηρούνται οι αποστάσεις εντός των τμημάτων.

Σημειώνεται ότι έχουν καταγραφεί ήδη δυο κρούσματα κορωνοϊού στο σχολικό συγκρότημα, το ένα σε μαθητή του 3ου Γυμνασίου και το άλλο σε έναν του 4ου  Γυμνασίου, στο πλαίσιο της διενέργειας των self test, ενώ τηρήθηκαν σε κάθε περίπτωση όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έγιναν οι απολυμάνσεις των χώρων, μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων.



Οι μαθητές διαμαρτύρονται επίσης για την λειτουργία τμήματος με 24 μαθητές, ενώ παράλληλα ζητούν την τοποθέτηση στεγάστρου στον αύλιο χώρο, ώστε να μπορούν να προαυλίζονται ακόμα και όταν σημειώνονται βροχοπτώσεις.

Η κατάληψη δηλώθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, ενώ καθότι το σχολικό συγκρότημα έχει 500 μαθητές ζητήθηκε από τους διευθυντές των σχολείων να αποχωρήσουν, για την αποφυγή συνωστισμού έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Μάλιστα παρότι έγιναν προσπάθειες διαλόγου από τους διευθυντές των σχολείων για επίλυση των αιτημάτων με τους καταληψίες, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν. Τα μαθήματα σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν όπως τόνισε στην «Ε» ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας Μιλτιάδης Μελισσάς.

«Το πρωί 10 μαθητές από τα δυο σχολεία προχώρησαν σε κατάληψη. Έχουν κλείσει την είσοδο του σχολείου με κλειδαριά και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση. Ζητήσαμε διάλογο και εκείνοιαρνήθηκαν», ανέφερε ο ίδιος.

Όπως είπε τα τμήματα αποτελούνται από 20-23 μαθητές με εξαίρεση το Τμήμα Γαλλικών που έχει 24 μαθητές και δεν μπορεί να «σπάσει». Σημειώνεται ότι ο μέγιστος προβλεπόμενος αριθμός μαθητών ανά τμήμα είναι τα 27 άτομα, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι αίθουσες διδασκαλίας είναι  μικρές και δεν αντιστοιχούν με τον αριθμό των μαθητών.

Όσον αφορά το στέγαστρο  έχει ήδη δρομολογηθεί η τοποθέτησή του από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.