Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Θα είμαστε αρωγοί...» δηλώνει η Ρ. Κράτσα για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ Κέρκυρας

Ρόδη Κράτσα
20 Σεπτεμβρίου 2021 / 10:50

Συλλυπητήριο μήνυμα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, για τον θάνατο του Στράτου Ταγκατίδη

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων). «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει θέσει πρόγραμμα ΕΣΠΑ στη διάθεση του ΕΚΑΒ για προμήθεια 9 ασθενοφόρων. Ζητούμε να το αξιοποιήσει άμεσα το ΕΚΑΒ, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα στο συλλυπητήριο μήνυμά της».

Η ανακοίνωση της Περιφερειάρχη: 

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του αγαπητού μας Στράτου Ταγκατίδη, χαρισματικού συμπολίτη μας, επιτυχημένου επιχειρηματία, αλλά και ενεργού μέλους της κερκυραϊκής κοινωνίας, με έντονο συνδικαλιστικό και σταθερό κοινωνικό αποτύπωμα.
 
Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντα ολόκληρης της Περιφερειακής Αρχής. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του.
 
Ο θάνατος του Στράτου έφερε -δυστυχώς για μια ακόμα φορά- στην επιφάνεια διαχρονικά και συσσωρευμένα πολύπλευρα προβλήματα, που ταλανίζουν την Κέρκυρα στον τομέα της δημόσιας υγείας και στον τομέα της ασφάλειας της ζωής.
 
Είναι προφανές ότι αναδεικνύονται οι ανάγκες της δυνατότητας και της επάρκειας για την άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση περιστατικών, η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, όπως και η αντιμετώπιση των έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων και συμφορήσεων κυρίως κατά την τουριστική περίοδο.
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει θέσει πρόγραμμα ΕΣΠΑ στη διάθεση του ΕΚΑΒ για προμήθεια εννέα (9) ασθενοφόρων. Ζητούμε να το αξιοποιήσει άμεσα το ΕΚΑΒ, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση να εξοπλίσει με όλα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.
 
Εμείς θα είμαστε αρωγοί και ενεργητικοί εταίροι, όπως πάντα, για τις μεγάλες ανάγκες της υγείας και της προστασίας της ζωής».