Το ΚΚΕ για το κλείσιμο του εμβολιαστικού κέντρου της Κέρκυρας

Το ΚΚΕ για το κλείσιμο του εμβολιαστικού κέντρου της Κέρκυρας

«Το προσχηματικό επιχείρημα του “μικρού ενδιαφέροντος” του πληθυσμού, είναι άλλο ένα τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης»

17
Σεπτεμβρίου / 2021

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Κέρκυρας:

Ανακοινώθηκε το κλείσιμο του mega εμβολιαστικού Κέντρου της Κέρκυρας, στις 28 Σεπτεμβρίου, που με τυμπανοκρουσίες είχε εγκαινιαστεί τον περασμένο Μάιο. Το προσχηματικό επιχείρημα του “μικρού ενδιαφέροντος” του πληθυσμού, είναι άλλο ένα τραγικό αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που μετέτρεψε ένα όπλο της επιστήμης σε μέσο εκβιασμού και διαίρεσης του λαού. 

Η κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού με εκβιασμούς, με «δωροδοκίες», με καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με αναστολές εργασίας στο Νοσοκομείο, στο ΕΚΑΒ, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και αλλού.

Η ανύπαρκτη εμβολιαστική εκστρατεία και η απουσία παρακολούθησης των εμβολιασμένων βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που, με την αντίστοιχη στελέχωση, μπορεί να καλύψει τις εμβολιαστικές ανάγκες, την αναγκαία προσωποποιημένη ενημέρωση, την πραγματική επιδημιολογική επιτήρηση και πρόληψη.