Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Δάγκωσε τον αστυνομικό που πήγε να τον συλλάβει!

Ζάκυνθος
16 Σεπτεμβρίου 2021 / 13:11

Τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, με καδρόνι και με τα χέρια του, ενώ δάγκωσε και τον ένα από αυτούς.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων). Συνελήφθη, τις πρωινές ώρες της Τετάρτηςς (15.09.2021), στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας, άνδρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με ποινή κάθειρξης 6 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Πατρών, κατηγορούμενος σε υπόθεση για εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου και μετά από πεζή καταδίωξη, συνελήφθη, αντιστεκόμενος σθεναρά και τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς, με χρήση αντικειμένου (καδρόνι) και με τα χέρια του, ενώ δάγκωσε και τον ένα εξ αυτών.

Στη συνέχεια, στην κατοχή του και σε έρευνες που ακολούθησαν τόσο στο ι.χ.ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε όσο και σε οικία που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 9 αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης συνολικού βάρους 7,4 γραμμαρίων
• το χρηματικών ποσό των 3.365 ευρώ
• 3 κινητά τηλέφωνα και
• 9 κάρτες SIM

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο ι.χ.ε. αυτοκίνητο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.