Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση «Το Βλέμμα του Αγώνα μέσα από τον Ιωάννη Καποδίστρια»

Έκθεση ζωγραφικής
15 Σεπτεμβρίου 2021 / 09:14

Στη Μονή της Υ. Θ. Πλατυτέρας, στο Αρχονταρίκι, από την 16η έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021

Εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Το Βλέμμα του Αγώνα (Ιωάννης Καποδίστριας)" που εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Επετείου για τα 200 έτη από την εκκίνηση της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και ιστορικής μνήμης του  Ιωάννη Καποδίστρια του "Κέντρου Unesco του Ιονίου" για το έτος 2021 και φιλοξενείται στον εμβληματικό χώρο της Μονής της Υ. Θ. Πλατυτέρας, στο Αρχονταρίκι, από την 16η έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Με εκκίνηση την έκθεση που εστιάζει μέσω της ζωγραφικής, στο ανθρώπινο, οικείο πρόσωπο του Κερκυραίου, Ιωάννη Καποδίστρια αναδεικνύοντας ιδιαίτερα προσωπογραφικά στοιχεία και ψυχογραφικές υφές, επιχειρείται μία νέα προσέγγιση της χαρισματικής προσωπικότητάς του με στόχο την ετήσια προβολή (και διαφορετική θεματική κατά περίπτωση).

Πέντε σύγχρονοι εικαστικοί μας μεταφέρουν με διαφορετικούς τρόπους και μέσα, αισθητικές επιλογές, στιγμιότυπα ενός νεαρού Καποδίστρια, με κοινωνικές ευαισθησίες και προσφορά, ενός μεσήλικα πολιτικού και διπλωμάτη, με περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα, ενός πνεύματος όλο σοφία που υπενθυμίζει τις αξίες της φιλοπατρίας και του συνεχούς αγώνα.

Συμμετέχουν  Αλέκα Λαμπίρη, Σπύρος Κολυβάς, Κώστας Μηνάς, Βασιλική Μυλωνά, Κωστής Παπαβλασόπουλος.
Επιμέλεια έκθεσης Μαρία Μελέντη, Ιστορικός Τέχνης 

Ώρες λειτουργίας 10.00-13.00 (καθημερινά)
Έναρξη Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021, 10.30.

Κατά την επίσκεψη στον χώρο της έκθεσης τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας (μάσκες προστασίας, περιορισμένος αριθμός επισκεπτών, αποστάσεις κ.λπ.). Για την επίσκεψη τάξεων σχολείων θα πρέπει να υπάρχει προσυνεννόηση.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2661037839