Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θαλάσσια ρύπανση στο Λιμάνι Κέρκυρας - Δύο συλλήψεις

Λιμενικό
13 Σεπτεμβρίου 2021 / 17:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας,

όταν διαπιστώθηκε, η πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή κατάλοιπα άγνωστης προέλευσης, εμβαδού επιφάνειας περίπου δέκα τετραγωνικών μέτρων (10τ.μ.), εντός του Νέου Λιμένα Κέρκυρας.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Κέρκυρας προκειμένου ενεργοποιήσει το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, όπου προέβη στη ρίψη απορροφητικών υλικών με επιτυχή αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, το απόγευμα της ίδιας ημέρας διαπιστώθηκε η πρόκληση νέας θαλάσσιας ρύπανσης, εμβαδού επιφάνειας περίπου δύο-τριών τετραγωνικών μέτρων (2-3τ.μ.) από πετρελαιοειδή, προερχόμενα από τον οχετό εξαγωγής καυσαερίων Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, που αντιμετωπίσθηκε

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Μηχανικός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για παράβαση των άρθρων 3 παρ. 1α και 1, όπως τιμωρούνται με το άρθρο 13 του Π.Δ. 55/98 (ΦΕΚ 58 Α'), ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου έως αποπληρωμής προστίμου που πρόκειται να επιβληθεί.