Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κλείδωσαν» τα ονόματα του Κ. Ζορμπά και της Κ. Μοθωναίου

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
13 Σεπτεμβρίου 2021 / 13:25
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι πληροφορίες για αλλαγές πόστων και χαρτοφυλακίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξαναμοιράζεται η τράπουλα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς η Ρόδη Κράτσα προχωράει σε αλλαγές Αντιπεριφερειαρχών με εσωτερικές μετακινήσεις και αλλαγές χαρτοφυλακίων. 

Η απόφαση της αιφνιδίασε αρκετούς από αυτούς, καθότι δεν προηγήθηκε κάποια συζήτηση, παρότι η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε στις 9 Σεπτεμβρίου, δυο ημέρες δηλαδή πριν διαρρεύσουν οι πρώτες πληροφορίες για αλλαγές πόστων και καθηκόντων.
 
Η κ. Κράτσα βρίσκεται αυτή την στιγμή στην Γαλλία για σειρά επαφών με αυτοδιοικητικά στελέχη και όχι μόνο, ενώ προηγήθηκε η επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ, όπου συμμετέχει η ΠΙΝ για πρώτη φορά με δικό της περίπτερο και ως εκ τούτου δεν έχουν συνομιλήσει μαζί της.
 
Το φρεσκάρισμα αρχικά γίνεται στους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες ενόψει της λήξης της θητείας τους που είναι μονοετής. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η κ. Κράτσα ανανέωσε τις θητείες όλων των Χωρικών και των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών μέχρι τις 14-09-2021  και 15-10-2021 αντίστοιχα. Ωστόσο δεν προτίθεται να ακολουθήσει φέτος την ίδια τακτική, ενώ τα πρόσωπα που θα αναλάβουν Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται πρέπει να είναι από την παράταξη της Περιφερειάρχη.
 
Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε ο Κώστας Ζορμπάς, μέχρι σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, ο οποίος επιβεβαιώνει στην «Ε» ότι πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, στη θέση της Μελίτας Ανδριώτη. Στην κ.Ανδριώτη έχει προταθεί το χαρτοφυλάκιο του κ.Ζορμπά, χωρίς ωστόσο η ίδια να το έχει αποδεχθεί ακόμα.
 
Έκπληξη πάντως δεν προκάλεσε το όνομα της Κατερίνας Μοθωναίου, που κατείχε έως σήμερα το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών και Πολιτισμού και όπως επιβεβαίωσε στην «Ε» αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου, πόστο στο οποίο ήταν επί δυο χρόνια ο Γιώργος Στασινόπουλος.
 
Η επιλογή της κ.Μοθωναίου δείχνει ξεκάθαρα την αγαστή συνεργασία που έχει με την κ. Κράτσα, καθώς από εντεταλμένη σύμβουλος Οικονομικών και Πολιτισμού που ήταν αρχικά, αναβαθμίστηκε τον Απρίλιο του 2020 σε Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού, ενώ εν συνεχεία ορίστηκε από την κ.Κράτσα και στο Δ.Σ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ως μέλος.
 
Όσον αφορά τον κ. Στασινόπουλο έχει προταθεί η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, στη θέση του Αλέξανδρου Αλεξάκη, επικεφαλής της παράταξης Επτανησιακής Πρωτοβουλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς ωστόσο να έχει αποκαλύψει ακόμη τις προθέσεις του.
 
Αμετακίνητος φαίνεται να είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτένας, καθώς δεν υπάρχει άλλος περιφερειακός σύμβουλος στη Λευκάδα από την παράταξη της κ. Κράτσα, επομένως η θητεία του ανανεώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά.
 
Όσον αφορά τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό, αν και υπάρχει δυνατότητα αλλαγής με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρη Κουρή φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει κάποια μετακίνηση από την θέση του.
Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν από στιγμή προς στιγμή , λόγω της εκπνοής της προθεσμίας της θητείας των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών στις 14-09-2021.
 
Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

Όσον αφορά τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, η θητεία των οποίων λήγει τον Οκτώβριο, αμετακίνητοι φαίνεται να είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Σπύρος Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης καιο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δρ.Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ενώ η θητεία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Ν. Μηλιώτη λήγει τον Μάϊο του 2022.
 
Πρόεδρος Π.Σ.

Παράλληλα, σύντομα λήγει και η θητεία του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου (7 Νοεμβρίου), με πρόεδρο τον Νίκο Μουζακίτη, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι εκεί νέες ανακατατάξεις. Προς το παρόν πάντως η κ. Κράτσα δεν έχει συνομιλήσει γι’ αυτό το θέμα με τον κ. Μουζακίτη. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η εκλογή Προέδρου γίνεται από τους περιφερειακούς συμβούλους που ανήκουν στην παράταξη του Περιφερειάρχη μεταξύ των μελών αυτής.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.