Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημερωτικά φυλλάδια οδικής ασφάλειας σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων

Τροχαία
13 Σεπτεμβρίου 2021 / 13:04

Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων και μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων). Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν (13-09-2021) το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί σε μικρούς μαθητές και γονείς, κατά τη προσέλευσή τους στα σχολικά συγκροτήματα της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.



Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πώς να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους.


Παράλληλα, από σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των αυξημένων μέτρων τροχαίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, δίνοντας έμφαση σε θέματα οδικής ασφάλειας και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που είναι αναρτημένες στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη» στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας.