Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήχησε μετά από 21 χρόνια σιωπής το κουδούνι του Δημοτικού Μαθρακίου

Αγιασμός
13 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:35
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ο μοναδικός μαθητής του σχολείου, ο 9χρονος Αναστάσιος μαζί με την δασκάλα του που ήρθε από την Βέροια, πέρασαν το πρωί το κατώφλι του σχολείου

ΜΑΘΡΑΚΙ (Διαπόντια Νησιά).  Μετά από 21 χρόνια απόλυτης σιωπής ήχησε και πάλι το κουδούνι του Δημοτικού Σχολείου Μαθρακίου καθώς προσελήφθη αναπληρώτρια εκπαιδευτικός για την επαναλειτουργία του σχολείου. Ο μοναδικός μαθητής του σχολείου, ο 9χρονος Τάσος μαζί με την δασκάλα του που ήρθε από την Βέροια, πέρασαν το πρωί το κατώφλι του σχολείου, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε, όπως είθισται, ο καθιερωμένος αγιασμός, παρουσία των μονίμων κατοίκων σκορπίζοντας χαρά και ελπίδα.



«Οι μόνιμοι κάτοικοι είμαστε πολύ λίγοι πληθυσμιακά και μεγάλης ηλικίας. Με την λειτουργία του σχολείου περνάμε το μήνυμα ώστε να ελκύσουμε τους ομογενείς να επιστρέψουν αν και θα έπρεπε να υπάρχει επιπλέον κίνητρο από την πολιτεία», τόνισε στην «Ε» ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαθρακίου Γιάννης Αργυρός, επισημαίνοντας ότι οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 35 το χειμώνα, ενώ για πρώτη φορά φέτος καλοκαίρι μετά από καιρό ο πληθυσμός έφτασε τα 100-120 άτομα, καθώς πολλοί ομογενείς επέστρεψαν στο νησί για τις διακοπές τους.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.