Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέρασε και τον Τηλυκράτη, η ΑΕ Λευκίμμης για το κύπελλο

κύπελλο Ελλάδας
11 Σεπτεμβρίου 2021 / 18:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μια πρόκριση που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι υπέρ της Κερκυραϊκής ομάδας, που αν και βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ, έκανε σπουδαίο ματς, είχε έναν απίστευτο και πάλι Τσεβανέδη που έκανε χατ τρικ, αλλά και παίκτες μαχητές σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Για την 2η φάση του κυπέλλου η ΑΕ Λευκίμμης αντιμετωπίσει τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα, σε ένα μεγάλο ντέρμπι με στόχο βέβαια και των δυο ομάδων η πρόκριση στην επόμενη φάση. Μια πρόκριση που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι υπέρ της Κερκυραϊκής ομάδας, που αν και βρέθηκε τρεις φορές πίσω στο σκορ, έκανε σπουδαίο ματς, είχε έναν απίστευτο και πάλι Τσεβανέδη που έκανε χατ τρικ, αλλά και παίκτες μαχητές σε όλη τη διάρκεια του ματς.  

Το α΄ μέρος ήταν συναρπαστικό, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά, να δημιουργούν ευκαιρίες και να σκοράρουν από δυο φορές. Η ΑΕΛ προηγήθηκε στο 14’ με κοντινή προβολή του Τσεβανέδη που αξιοποίησε σέντρα από τα δεξιά. Στο 20΄ισοφάρισε ο Τηλυκράτης με δυνατό σουτ έξω από την  περιοχή του Νικλητσιώτη. Εννέα λεπτά αργότερα η ομάδα της Λευκάδας πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Σιμόνι, που πήρε ωραία μπαλιά από τον Νικλητσιώτη, ενώ στο 37΄ ο Τηλυκράτης έχασε πέναλτι με τον Περιστέρη. Η «Βασιλισσα του Νότου» ισοφάρισε στο 45΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσεβανέδη. 

Στο β΄ μέρος οι ομάδες πρόσεξαν περισσότερο τις άμυνες τους και πέρασαν είκοσι λεπτά για να έχουμε μια καλή φάση.Στο 65΄σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και απόκρουση των αμυντικών ο Τσεβανέδης έκανε το βολέ για να σώσει ο Τσιότρας σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος. Έξι λεπτά αργότερα ο Σιμόνι έχασε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όχι όμως και στο 75΄ όπου σκόραρε και έκανε το 3-2. Η ΑΕΛ δεν κατέθεσε τα όπλα κυνήγησε την ισοφάριση και στο 88΄ο Πουλημένος έκανε το 3-3. 

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου οι γηπεδούχοι και πάλι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 105΄με φάουλ του Νικλητσιώτη, αλλά ο χαρισματικός σκόρερ της ΑΕΛ Βαγγέλης Τσεβανέδης, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, σκόραρε στο 115΄ και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί η ΑΕΛ ήταν πιο εύστοχη και με 5-3 πήρε την μεγάλη πρόκριση και θα παίξει στην 3η φάση του θεσμού. 

Συγκεκριμένα ο Γκάγκος απέκρουσε το πέναλτι του Αζούδη, ένω εύστοχοι ήταν οι Νικλητσιώτης, Σιμόνι και Τόσκα για τους Λευκαδίτες. Για την ΑΕΛ όλοι ήταν εύστοχοι, Γρηγοριάδης, Νίκιτς, Τσεβανέδης, Κωστακιώτης και Κιπτίου.  

Διαιτητές: Δ. Χατζηπαναγιώτου (ΕΠΣ Ηπείρου), Γ. Παπαλαζάρου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Π. Σίγγας (ΕΠΣ Ηπείρου).

Τηλυκράτης (Γ. Πατζιαράς): Μπλατσιώτης, Πανταζής, Ντόσης (115΄ Βρετός), Παναγιωτόπουλος, Μπιμπισίδης, Τσιότρας, Γκέτσι (83΄Μπακαγιάννης), Περιστέρης (65 Αζούδης), Τόσκα, Νικλητσιώτης, Σιμόνι.

ΑΕ Λευκίμμης (Α. Δρακόπουλος): Βάτζιος (115΄Γκάγκος), Κωστακιώτης, Αρμενιάκος (60΄Κουλούρης), Μοτσοβίλα, Νίκιτς, Πανταζής, Κιπτίου, Πουλημένος, Τσεβανέδης, Τσολάκης (83΄Γαρδικιώτης), Γρηγοριάδης.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια