Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντυπωσίασε η έκθεση του Τ. Μεταλληνού που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή (video)

ΕΚΘΕΣΗ
11 Σεπτεμβρίου 2021 / 11:20

Η Έκθεση «Νυχτερινή Κέρκυρα» έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ατομική έκθεση του Κερκυραίου ζωγράφου

ΚΕΡΚΥΡΑ. KΕΡΚΥΡΑ. Εντυπωσίασε η Έκθεση Ζωγραφικής του Τάκη Μεταλληνού “Νυχτερινή Κέρκυρα” όσους βρέθηκαν χθες το βράδυ στα εγκαίνια.

Η Έκθεση που παρουσιάζει η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων φιλοξενείται  στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου 2021, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.



H εκδήλωση για τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο των Ανακτόρων τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας Δ. Μπιάγκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρ.Τόμπρου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Ν.Καλόγερος και πλήθος κόσμου.


 



Η Έκθεση «Νυχτερινή Κέρκυρα» έρχεται τέσσερα χρόνια μετά την  τελευταία ατομική έκθεση του Κερκυραίου ζωγράφου, ο οποίος επανέρχεται με μία διαφορετική απεικόνιση του τόπου που αγαπά, ζει και δραστηριοποιείται, του τόπου που αποτελεί για αυτόν, πηγή διαρκούς έμπνευσης.

Μία νυχτερινή βόλτα στην αγαπημένη πόλη της Κέρκυρας, στα καντούνια, στις γειτονιές, στα σημεία αναφοράς των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων, μία εικαστική αφήγηση μέσα από το πρίσμα της υγρής ατμόσφαιρας, του νυχτερινού μπλε.




Ο Τάκης Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα, σπούδασε την Γεωπονική Επιστήμη και στην συνέχεια φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.
Ασχολείται κυρίως με την υδατογραφία, το παστέλ, τα ακρυλικά και το σχέδιο με κάρβουνο, μολύβι και μελάνη.

Έχει παρουσιάσει πάνω από 15 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, παρουσιάζοντας το έργο του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, σε Δημοτικές Πινακοθήκες και συλλογές Τραπεζών. Κάποια έχουν αξιοποιηθεί ως εξώφυλλα, στις λογοτεχνικές εκδόσεις “Πόρφυρας”, σε διαφημιστικά φυλλάδια για το Κερκυραϊκό Πάσχα και σε θεατρικές παραστάσεις.

Η επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.