ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι πάντα εδώ!

ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι πάντα εδώ!

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι πάντα ΕΔΩ, θα είναι πάντα κοντά μας! Υποκλινόμαστε στον μέγα μουσικό δημιουργό της πατρίδας μας…

09
Σεπτεμβρίου / 2021

Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας για την απώλεια του μεγάλου δημιουργού:

Άσβεστος φάρος κολοσσιαίας μουσικής παρακαταθήκης, κοινωνικής και αγωνιστικής προσφοράς για το λαό μας και τους λαούς όλου του κόσμου.

Υποκλινόμαστε στον άνθρωπο που μπολιασμένος κι ο ίδιος απ’ «…ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΓΕΘΗ»  των ιδανικών της ιστορικής αγωνιστικής πορείας του λαού μας, πολέμησε ενάντια στους κατακτητές με το ΕΑΜ.  Πήρε μέρος στη μάχη του πιο επικού και ηρωϊκού Δεκέμβρη  του λαού μας.  Αντιτάχθηκε στο φασισμό, ατσαλώθηκε  με τα μεγάλα  ιδανικά και τις αξίες του λαϊκού κινήματος  μέσα απ’ την εξορία, τις διώξεις, τις φυλακές.
 
Μετουσίωσε όσο κανείς την «ιστορική βοή» των δίκαιων μεγάλων λαϊκών αγώνων, σε μουσική πανδαισία αστείρευτης δύναμης και παγκόσμιας ακτινοβολίας, ικανής να εκφράζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο  και τους λαούς στα πέρατα του κόσμου.
 
Ο Μίκης Θεοδωράκης πάντρεψε τα «μεγάλα μεγέθη» της ποίησης  των κορυφαίων ποιητών μας  με τη μουσική του, προσδίδοντάς τους έτσι την μέγιστη παγκόσμια απήχηση και καταξίωση.
   
Μεγάλα ποιητικά έργα οικουμενικής αξίας όπως:  Ο «Επιτάφιος», η «Ρωμιοσύνη» του Γ. Ρίτσου, το «Άξιον εστί» του Οδ. Ελύτη, τα «Επιφάνεια» του Γ. Σεφέρη, το «Πνευματικό Εμβατήριο» του Α. Σικελιανού, δοξάζονται και θα δοξάζονται στο διηνεκές με την μουσική «φωνή» που τους έδωσε.
   
Η ποίηση του Μ. Αναγνωστάκη, του Ν. Γκάτσου, του Τ. Λειβαδίτη,  του Ι. Καμπανέλλη, του  Ερ. Θαλασσινού, Μ. Ελευθερίου και πλειάδας ποιητών μπήκαν σε κάθε  λαϊκό σπίτι. Θα τραγουδιούνται,  θα εμπνέουν με υψηλά νοήματα και αξίες και τις επόμενες γενιές.
    
Με το «Romancero Gitano» του Λόρκα, με το «Canto General” του Νερούντα, αλλά  και με τον τεράστιο σε όγκο θησαυρό των έργων συμφωνικής και κλασσικής μουσικής, ο Μίκης θα συνεχίσει να ακτινοβολεί  διεθνώς  πολιτισμό υψηλής αξίας.
 
Για όλους εμάς είναι βέβαιο πως…
  
…Με τη μουσική «υπόκρουση»  του έργου του, ο  μεγάλος  κι  αγαπημένος  μας Μίκης,  θα συντροφεύει τους αγώνες της εργατιάς και των καταπιεσμένων λαών όπου γης, ώσπου να «γυρίσει ο ήλιος»…
   
Ο Μίκης θα συνεχίσει να  πορεύεται  μαζί μας, αντάμα με τα λάβαρα και στους μελλοντικούς  αγώνες της εργατιάς και του  λαού μας. «…Για όλου του κόσμου το φαϊ, το φως και το τραγούδι».  
Για το δίκιο, την κοινωνική απελευθέρωση, την πανανθρώπινη ειρήνη.

ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΤΕΡΝΟ ΤΑΞΙΔΙ…
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Αθάνατο  και το μεγαλειώδες μουσικό έργο του!

  Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ