Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάτρα: Αρνούνται τη μετάγγιση με αίμα ...εμβολιασμένου!

Πάτρα
07 Σεπτεμβρίου 2021 / 15:56

Καταγγελία Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»

ΠΑΤΡΑ. Σαν να μην έφτανε η προσπάθεια κάποιων να πείσουν γιατρούς να τους δώσουν «μαϊμού» πιστοποιητικά, δήθεν ότι έκαναν εμβόλιο, οι αντιεμβολιαστές εμφανίζονται πλέον και σε οργανωμένες ομάδες προσπαθώντας να παρασύρουν και άλλους, ώστε σε περίπτωση ανάγκης για μετάγγιση αίματος να αρνηθούν αίμα… εμβολιασμένων!

Τα σενάρια της επιστημονικής φαντασίας δίνουν και παίρνουν στο διαδίκτυο. Με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, όχι απλά να ξεσπά, αλλά να ζητά και την παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Μέχρι τώρα είχαμε την άρνηση διασωλήνωσης, από την οποία πέθαναν και άνθρωποι, τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση» δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η κυρία Μαστοράκου.

Η κ. Μαστοράκου μίλησε στην «Πελοπόννησο»: «Είναι συνταρακτικό το ότι υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν οργανωμένα και πανελλαδικά. Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες «αντιεμβολιαστών» ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Έχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση. Αυτό φυσικά δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Έχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα».

Πηγή: pelop.gr/Μαρίνα Ριζογιάννη