Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρουσφετολογικά τα κριτήρια Μαχειμάρη για τις καθαρίστριες, καταγγέλλει ο Σπύρος Βάρελης

Σπύρος Βάρελης
07 Σεπτεμβρίου 2021 / 15:25

«Όταν η πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί τα ρουσφέτια μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…» λέει ο επικεφαλής της παράταξης Βορράς Επανίδρυση, Σπύρος Βάρελης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Βάρελη για την προκήρυξη πρόσληψης σχολικών καθαριστριών στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας:

Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, όλοι οι Δήμοι πανελλαδικά προκήρυξαν θέσεις εργασίας σχολικών καθαριστριών, σύμφωνα με την 55472/23-07-2021 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και το υπ’ αριθ. πρωτ. 56982/30-07-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών περί: έγκρισης πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου  χρόνου  στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων.

Η δε σχετική προκήρυξη του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αναρτήθηκε και δημοσιεύτηκε με αριθ.πρωτ. 564/10-08-2021, όπου στην συνέχεια ακολούθησαν και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, η αξιολόγηση από την Επιτροπή που ορίστηκε και ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων με τους 18 οριστικούς επιτυχόντες της προκήρυξης με το υπ.αρ. 5695/31-8-2021 έγγραφο της Επιτροπής Αξιολόγησης  Προσλήψεων. Αμ δε!
  
Η Δημόσια Διοίκηση του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και η Επιτροπή Αξιολόγησης Προσλήψεων λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο δλδ τον Δήμαρχο. Ο κ. Μαχειμάρης ακύρωσε τη προκήρυξη χωρίς να υπάρχουν ενστάσεις από τους υποψηφίους, χωρίς καμία αιτιολογία παρατυπίας γιατί απλά δεν του άρεσαν  τα αποτελέσματα στα βολέματα που ήθελε να κάνει με τους ημετέρους του!
  
Με 1ο ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ-αρ.πρωτ.5775/3-9-2021 καλεί την Επιτροπή να ακυρώσει την προκήρυξη χωρίς να νιώθει την ανάγκη να δηλώσει τους υποτιθέμενους λόγους της ακύρωσης. Όταν η επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων και η Δ/νση Διοικητικών Οικονομικών & Ανάπτυξης αρνείται  με το υπ. αρ. 5776/3-9-2021 έγγραφο της  να το κάνει δηλώνοντας του ότι έπραξαν τα νόμιμα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ακύρωσης της προκήρυξης- ούτε και ο ίδιος εξάλλου στην εντολή του αναφέρει κάποιον λόγο ακύρωσης – επανέρχεται με 2ο ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ-αρ.πρωτ. 5778/3-9-2021 και αναγκάζει διοικητικά πλέον την επιτροπή να επαναπροκηρύξει  τον διαγωνισμό.

Η νέα προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από 7/9/2021 μέχρι και 13/9/2021.
   
Απαξιώνει κάθε έννοια νομιμότητας και καλής διοίκησης απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τα ρουσφέτια που έχει υποσχεθεί εδώ κι εκεί στους πολιτικούς του φίλους.

Ασκεί εκφοβισμό / bullying στην Επιτροπή Αξιολόγησης σε βαθμό που χρειάστηκε η συνδρομή ιατρικής βοήθειας σε ένα εκ των μελών της από το παρακείμενο Πολυιατρείο!
Πιο δημοκράτης πεθαίνεις κ. Δήμαρχε…
  
Κι ενώ τα σχολεία κινδυνεύουν  να μείνουν χωρίς καθαρισμό και απολύμανση εν μέσω πανδημίας με το άνοιγμα τους στις 13/9 ο Πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής & Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Παπαδάτος καλεί τους επιτυχόντες να πάνε να καθαρίσουν παρανόμως, χωρίς σύμβαση εργασίας, ακατοχύρωτοι, ανασφάλιστοι και χωρίς καμμία εγγύηση για την πληρωμή τους αφού ο διαγωνισμός πρόσληψης τους ακυρώθηκε από τον Δήμαρχο και ανακοινώθηκε νέα προκήρυξη!

Τόσο ηθικοί, τόσο σύννομοι, τόσο δημοκράτες και κοινωνικά δίκαιοι απέναντι σε ταλαιπωρημένες οικονομικά οικογένειες.
Αλήθεια τι στάση κρατούν τα μέλη της παράταξης του κ.Δημάρχου;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης πόσες τέτοιες συμπεριφορές θα ανεχτούν ακόμα;

Θα γίνουν για άλλη μια φορά συνένοχοι σε τέτοιες πρακτικές;

Θα πάρει θέση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας;

Αυτή η δημοτική αρχή προσβάλλει τον πολιτικό πολιτισμό όλων μας, προσβάλλει την τοπική μας κοινωνία, προσβάλλει όλους μας.

Αυτή η δημοτική αρχη δεν μας αξιζει.

Την παραδίδουμε στην χλεύη των δημοτών μας, θα εναντιωθούμε  και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ακυρώσουμε  τέτοιες φασίζουσες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές στον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας που ονειρευτήκαμε…
 
Για την Δημοτική Παράταξη
ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ

Ο επικεφαλής
Σπύρος  Βάρελης