Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πράσινο φως» από Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό των παιδιών από παιδιάτρους

Εμβολιασμός
07 Σεπτεμβρίου 2021 / 13:42

ΑΘΗΝΑ. Το «πράσινο φως» για τους εμβολιασμούς ανηλίκων από παιδιάτρους, έδωσε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι παιδίατροι πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος για τον εμβολιασμό των παιδιών, ανέφερε νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ΣΚΑΪ τονίζοντας πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση και πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.
Αναλυτικά, στη σύσκεψη συμμετείχαν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, η πρόεδρος Επιτροπής Εμβολιασμούς Μαρία Θεοδωρίδου , ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης,, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Προϊστάμενος Γραφείου Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας.

Ταυτόχρονα, μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν οι κ.κ.: Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου, Πρόεδρος Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων Γεώργιος Χρούσος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κώστας Νταλούκας, Πρόεδρος Δ.Σ Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος(ΠΕΒΕ) Ελισάβετ Διαμαντή,
Πρόεδρος Εταιρείας Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας Κεντρικής Ελλάδας Γεώργιος Συρογιαννόπουλος, Αντιπρόεδρος Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας (ΠΠΕ) Γεωργία Καζάκου. 


SOS για την αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά

Όσο πλησιάζουμε στην έναρξη του σχολικού έτους, οι ειδικού επισημαίνουν ότι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα συνοδευτεί αναπόφευκτα και από αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά.

Για τον λόγο αυτό, έχουν αποφασιστεί μία σειρά ενεργειών και νέα πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν αυξημένο αριθμό διαγνωστικών τεστ σε περιπτώσεις που θα βρεθεί κρούσμα μαθητή ή εκπαιδευτικού σε μία σχολική αίθουσα.
Για τον εμβολιασμό των παιδιών μίλησε σήμερα και ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
«Το αποτύπωμα των σχολείων εφόσον ξεκινήσουν 13 Σεπτεμβρίου θα το δούμε τέλος του μήνα. Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα βλέπουμε αποκλιμάκωση ενδεχομένως να φτάσουμε και στα 2.000 κρούσματα σαν κινητό μέσο όρο την εβδομάδα, 40% μείωση σε σχέση με το peak τέλος Αυγούστου εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Το αποτύπωμα των σχολείων με τα προηγούμενα στελέχη δεν ήταν σημαντικό. Γνωρίζουμε ότι το συχνό τεστ μαζί με τους εμβολιασμούς μπορούν να συγκρατήσουν τα άλλα στελέχη πολύ καλά, διότι το αποτύπωμα των σχολείων μετά το Πάσχα δεν ήταν σημαντικό. Ας μην προβλέπουμε το κακό όμως αυτή τη στιγμή πάμε σε συντεταγμένη κινητικότητα στην εκπαίδευση, δεν είναι κινητικότητα των διακοπών» ανέφερε.

Πηγή: In.gr