Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣΚ: Σέντρα 2-3/10 στο πρωτάθλημα και 25-26/9 στο κύπελλο

ΕΠΣΚ
06 Σεπτεμβρίου 2021 / 14:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι αποφάσεις της ΕΠΣΚ για πρωταθλήματα και Κύπελλο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προχωράνε πλέον οι διαδικασίες για να μπούνε στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις οι ομάδες που ανήκουν στην ΕΠΣ Κέρκυρας, τόσο για τα πρωταθλήματα (Α1 και Α΄) όσο και για το θεσμό του κυπέλλου. Κάπως πιο φτωχικά, αφού οι ομάδες είναι οι λιγότερες που παίρνουν μέρος τα τελευταία 30 χρόνια, κάτι που προβληματίζει, αλλά εκτιμούμε ότι οικονομικό και υγιεινό πρωτόκολλο έπαιξαν το ρόλο τους. Η διοργανώτρια το απόγευμα της Παρασκευής 3/9/2021 έδωσε στη δημοσιότητα  λεπτομέρειες.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΚ

Αποφάσεις για τα πρωταθλήματα και το Κύπελλο
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας συνεδρίασε την Πέμπτη 2.9.2021 και μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου αποφάσισε τα εξής:

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

1. Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δήλωσαν συμμετοχή τα κάτωθι 13 σωματεία: ΑΟ Παξοί, Αστέρας Πετριτή, ΑΣ Θιναλιακός, ΑΠΣ Όλυμπος, ΑΕ Καναλίων, Οδυσσέας Αυλιωτών, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Ατρόμητος Στρογγυλής, Αναγέννηση Περιβολίου, ΑΟ Κάβος, Αχιλλέας Νυμφών, Κεραυνός Αγίου Νικολάου, Αστέρας Λιαπάδων.
2. Το σωματείο Αστέρας Μωραϊτίκων ανέρχεται στην Α1 κατηγορία
3. Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 14 ομάδων.
4. Δεν θα διεξαχθούν play off και play out μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας των
αγώνων.
5.Το σωματείο που θα καταλάβει την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα θα λάβει μέρος στους αγώνες για την άνοδο του στην Γ Εθνική κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π και θα γίνονται αγώνες κατάταξης.
6. Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 12η, 13η και 14η υποβιβάζονται στην Α΄ κατηγορία.
7. Σε περίπτωση ανόδου του πρωταθλητή στην Γ΄ Εθνική κατηγορίας θα υποβιβαστεί μια
ομάδα λιγότερη από το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.
8. Σε περίπτωση που υποβιβαστούν σωματεία από τη Γ’ εθνική κατηγορία αντίστοιχα θα υποβιβάζονται σωματεία από την Α1 κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα του  πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π και θα γίνονται αγώνες κατάταξης.
9.Η έναρξη των αγώνων ορίζεται για το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου 2021.

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1.Δήλωσαν συμμετοχή 24 σωματεία: Νέος 2017, Ομόνοια, Μέγας Αλέξανδρος, ΑΠΣ Μπενίτσες, Δίας Κασσιώπης, ΑΣ Αστέρας Σπαρτύλα, Θύελλα, ΑΟ Συναράδων, ΠΑΟ Σφακιανάκης, ΑΟ Κέρκυρα, ΑΕ Φαιάκων, ΓΕΠ, ΠΑΟ Κορακιάνας, Κεραυνός Ποταμού, Ατρόμητος Άφρας, ΑΟ Κοντόκαλι, Ποσειδών Βιταλάδων, Κεραυνός Δραγωτινών. Ηρακλής Σφακερών, Εθνικός Περουλάδων, Ορφέας, ΑΕ Κανονίου (ακαδημία Ολυμπιακού), Ηρακλής Αγίων Δέκα και Κρόνος Αργυράδων.
2.Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους των 12 σωματείων.
3. Τα σωματεία θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια και τα σωματεία της πόλης θα κληρωθούν σε κάθε έναν από τους δυο ομίλους.
4. Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της κανονικής περιόδου, τα σωματεία που θα
καταλάβουν την πρώτη θέση κάθε ομίλου θα ανέλθουν στην Α1 κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π και θα γίνονται αγώνες κατάταξης
5. Τα σωματεία που θα καταλάβουν την 2η θέση της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν σε έναν αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο με παράταση και πέναλτι. Ο νικητής θα ανέλθει στην Α1 κατηγορία και ο ηττημένος στην Α κατηγορία.
6. Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 10η,11η και 12η του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται στην Β κατηγορία.
7. Το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους των 9 ομάδων.
8. Σε περίπτωση που υποβιβαστούν σωματεία από τη Γ’ εθνική κατηγορία αντίστοιχα θα υποβιβάζονται σωματεία από την Α κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π και θα γίνονται αγώνες κατάταξης.
9. Έναρξη των αγώνων Α΄ κατηγορίας ορίζεται για το Σαββατοκύριακο 16-17
Οκτωβρίου 2021.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Α ΦΑΣΗ 2021-2022
1. Στο θεσμό του Κυπέλλου δήλωσαν συμμετοχή 29 σωματεία.
2. Τα σωματεία της Γ Εθνικής κατηγορίας αποφασίσθηκε να μην πάρουν μέρος στο
Κύπελλο Ερασιτεχνών.
3. Οι αγώνες των δυο πρώτων αγωνιστικών θα διεξαχθούν με το σύστημα των απλών συναντήσεων με γεωγραφικά κριτήρια.
4. Οι αγώνες της Προημιτελικής και ημιτελικής φάσης θα είναι διπλοί.
5. Το σωματείο των Παξών αν κληρωθεί με ομάδα της Α κατηγορίας ο αγώνας θα
διεξαχθεί στην πόλη της Κέρκυρας.
6. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στις 16.4.2021.
7. Η έναρξη των αγώνων Κυπέλλου ορίζεται για το Σαββατοκύριακο 25-26
Σεπτέμβρη 2021.
8. Μετά από κλήρωση που έγινε από την αρμόδια Επιτροπή καθορίστηκαν οι
όμιλοι.

Βόρειος όμιλος:
Θιναλιακός, Οδυσσέας Αυλιωτών, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Αχιλλέας Νυμφών, Αστέρας Λιαπάδων, Όλυμπος, Δίας Κασσιώπης, Εθνικός Περουλάδων, ΠΑΟ Κορακιάνας, ΑΕ Καναλίων, ΑΟ Κέρκυρα, Ομόνοια, ΑΕ Κανονίου, Μέγας Αλέξανδρος,  Ατρόμητος Άφρας.

Νότιος όμιλος:
Αστέρας Πετριτή, Αναγέννηση Περιβολίου, Κρόνος Αργυράδων, Ηρακλής Αγίων Δέκα, ΠΑΟ Σφακιανάκης, ΑΟ Κάβος, Κεραυνός Αγίου Νικολάου, Αστέρας Μωραϊτίκων, Ατρόμητος Στρογγυλής, Ποσειδών Βιταλάδων, ΑΟ Συναράδων, ΑΟ Παξοί, Θύελλα, ΑΠΣ Μπενίτσες.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια