Ματαιώθηκε και φέτος η διοργάνωση του ημιμαραθώνιου

Ματαιώθηκε και φέτος η διοργάνωση του ημιμαραθώνιου

Από την εκκίνηση του 1ου ημιμαραθωνίου το 2017

Η προσπάθεια να διοργανώνει αγώνες δρόμου είτε στην άσφαλτο, είτε στην ύπαιθρο η Κέρκυρα έχει βρει ανταπόκριση από «παρέες» που έχουν καταφέρει να έχει έντονο ενδιαφέρον κάθε τέτοιος αγώνας, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε Πανελλήνιο, ενώ δεν λείπουν συχνά και οι πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό.

03
Σεπτεμβρίου / 2021

ΑΘΗΝΑ. Ο αγώνας του Κερκυραϊκού ημιμαραθωνίου που προσπαθεί να καθιερωθεί, βρήκε εμπόδιο τον covid και ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνεις το τέλος του Σεπτέμβρη δυστυχώς δεν θα γίνει όπως ενημέρωσε η οργανωτική επιτροπή και εξήγησε τους λόγους. Ελπίζουμε ότι η διάθεση και η προσπάθεια να συνεχιστεί και να καθιερωθεί δεν θα σβήσει και το 2022 απαλλαγμένοι από πανδημία κλπ θα έχουμε τη διοργάνωση του 3ου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας.
 
Το δελτίο τύπου
 
Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας, με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ακυρώνεται και η Διοργάνωση του 3ου Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας - Corfu Half Marathon που είχε προγραμματιστεί για τις 26/09/21.

Ζητάμε την κατανόηση σας και σας ευχαριστούμε για τη διάθεσή σας να συμμετέχετε στον αγώνα μας, όμως αρκετά προβλήματα λογο της πανδημίας του Covid-19 και η επιφερόμενη καθυστέρηση όλων των ενεργειών μας, δεν μπορούν να διασφαλίσουν την άρτια διοργάνωση με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και την επιτυχία των αγώνων.

Συναρτήσει ότι πρόκειται για αγώνες που διεξάγονται επί δημοσίας οδού, η επιτυχία εξαρτάται από πλήθος παραγόντων και ως εκ τούτου ο Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας προέβη στη δύσκολη απόφαση για μια ακόμα χρονιά της ακύρωσης της Διοργάνωσης του 2021 καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να υποβαθμίσει την εμπειρία των δρομέων και των Δημοτών, όταν μάλιστα ο πήχης της Διοργάνωσης τέθηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο κατά την διεξαγωγή της τα προηγούμενα χρόνια- κάτι που θα ήταν άδικο τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για την ίδια την Κέρκυρα η οποία αξίζει μια μεγάλη αθλητική Διοργάνωση.  
Ευελπιστούμε στην διοργάνωση του Corfu Half Marathon το 2022 κάτω από διαφορετικές - καλύτερες συνθήκες. 

Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε στην υποστήριξη της κοινής μας προσπάθειάς το 2022 αναγνωρίζοντάς την ως μία εκδήλωση που εκτός των άλλων θα δώσει ώθηση στην επάνοδο στην κανονικότητα, την περαιτέρω κοινωνική, αθλητική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας και στην προβολή των ιστορικών και πολιτιστικών Θησαυρών της.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ