Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με δυο-τρία ασθενοφόρα χειμώνα καλοκαίρι το ΕΚΑΒ Κέρκυρας!

ΕΚΑΒ
30 Αυγούστου 2021 / 13:36
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το τροχαίο του περασμένου Σαββάτου έφερε στο φως και πάλι τα προβλήματα της Υπηρεσίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άλυτα εξακολουθούν να παραμένουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Το τροχαίο ατύχημα που συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Τρίκλινο  και η καθυστέρηση εμφάνισης του ασθενοφόρου για περίπου μία ώρα, έφερε στην επιφάνεια για ακόμη μια φορά τις  σοβαρές ελλείψεις και τις αδυναμίες που μπαίνουν εμπόδιο στην λειτουργία του.

Υποστελέχωση, ενίσχυση του στόλου, επισκευή και συντήρηση των ασθενοφόρων εντός του νομού, πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για ίδρυση βάσης ΕΚΑΒ στο βόρειο τμήμα του νησιού, επιστροφή του τηλεφωνικού κέντρου ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα από τα Ιωάννινα, ίδρυση Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για την αποφυγή σχεδόν καθημερινών διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία της χώρας αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα την υπάρχουσα δύναμη ασθενοφόρων σκιαγραφούν την σημερινή εικόνα του.

«Σύμφωνα με τον πληθυσμό της Κέρκυρας χρειαζόμαστε περισσότερα ασθενοφόρα ειδικά το καλοκαίρι, λόγω του τουρισμού που ο πληθυσμός αγγίζει τις 400.000 από 110.000 κατοίκους το χειμώνα. Σε 25.000 κατοίκους αναλογεί ένα ασθενοφόρο. Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε στη διάθεσή μας 5 ανά βάρδια, ενώ εμείς  λειτουργούμε με 2-3 χειμώνα καλοκαίρι», επισημαίνει στην «Ε» ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστος Κυπριώτης.

Τουλάχιστον άλλα 15 άτομα

Σύμφωνα με τον ίδιο η πρόσληψη προσωπικού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί η Υπηρεσία, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ και στη Βόρεια Κέρκυρα. Σήμερα 34 άτομα όλα κι όλα για τρεις βάρδιες σε 24ωρη βάση, καλούνται να διαχειριστούν τις ανάγκες που προκύπτουν, ωστόσο απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον ακόμη 15. Η ανάγκη αυτή αποτυπώνεται ακόμη και στο γεγονός ότι αρκετές φορές, βάρδιες του τομέα ΕΚΑΒ Νότιας Κέρκυρας καλύπτονται από το προσωπικό της πόλης, ελλείψει ανθρώπινου δυναμικού.
«Καθυστερήσεις στα περιστατικά υπάρχουν συνέχεια και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να στοιχίσουν σε ανθρώπινες ζωές. Δεν βλέπουμε όμως να υπάρχει πρόθεση για βοήθεια. Είμαστε ίσως η πιο παραμελημένη υπηρεσία της Κέρκυρας», προσθέτει ο κ.Κυπριώτης.

Σπεύδουν για εμβολιασμό

Όπως πάντως τόνισε, ελάχιστοι εργαζόμενοι είναι αυτοί που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι σπεύδουν για εμβολιασμό. Η εικόνα πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι ξεκάθαρη από 1η Σεπτεμβρίου, οπότε τίθεται σε εφαρμογή  η αναστολή εργασίας  για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.