9ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

9ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη προγραμματίστηκε η διεξαγωγή του «9ου ΚόρΙσσου αγώνα δρόμου στην άμμο» 7 Km για ενήλικες και 1200μ για μαθητές δημοτικού σχολείου.

30
Aυγούστου / 2021

Πρόκειται για μια εκδήλωση που οργανώνεται ανελλιπώς  από το 2013 με πρωτεργάτες άτομα και φορείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας, εργατικά σωματεία και  κάτω από την «πρωτοβουλία  ΙσSOS» η οποία μετεξελίχθηκε σε νομικό πρόσωπο, τον Κόρισσο Περιβαλλοντικό Αθλητικό και Πολιτιστικό  Σύλλογο.

 «… ο σκοπός και αυτής της εκδήλωσης είναι η παρά πέρα ανάδειξη της αναγκαιότητας να σεβαστούμε το καταπληκτικό αυτό οικοσύστημα, να το προστατέψουμε από κάθε «κακή σκέψη» τύπου αξιοποίησης με ιδιωτικές επενδύσεις. Είμαστε εδώ και λέμε ότι ο Ισσος μας χρειάζεται και ότι τον χρειαζόμαστε και μείς! Οι προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί φορείς της τοπικής κοινωνίας για το σήμερα και το αύριο του Ισσου, της Λίμνης, του Χαλικούνα θα πρέπει να είναι οδηγός σε μια ευαίσθητη τοπική αυτοδιοίκηση- πολιτεία και συγχρόνως οδηγός τους αγώνα διεκδίκησης των φορέων… » τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Πέρρος. Και συνεχίζει .. «Ο δε φορέας διαχείρισης των οικοσυστημάτων στο νησί  θα δρομολογήσει  εξελίξεις προς θετική κατεύθυνση και θα πρέπει να γίνει στόχος του ευρύτερου μαζικού κινήματος. Οι Αλυκές, ο Ίσσος με την Λίμνη και τον Χαλικούνα, η Χαλικιόπουλου, η Αντινιώτη , ο Ερημίτης και άλλοι μικρότεροι τόποι, αποτελούν πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή. Ο νόμος 4685, γνωστός σαν νόμος Χατζηδάκη δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, την στιγμή που με Fast track αδειοδοτήσεις, με αναφορά και στις περιοχές νατούρα, μπορούν να γίνουν αντικείμενα επενδύσεων - θυσίες των  οικοσυστημάτων  χάρις των ΑΠΕ.»

Σύμφωνα με τους  διοργανωτές,  έχουν προβλεφθεί να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας που υπαγορεύει το πρωτόκολλο διεξαγωγής αθλητικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς  χώρους. Πέρυσι δε ήταν η μοναδική αθλητική δρομική εκδήλωση που διεξήχθη και η πείρα των διοργανωτών θα είναι καλός σύμβουλος  και για φέτος. Έτσι προνοήθηκε  ο τρόπος εγγραφής συμμετοχής (θα δοθεί η δυνατότητα και δυο μέρες πριν… στα γραφεία του ΛΑΟΔΑΜΑ), η εκκίνηση κατά την οποία ανάλογα τον αριθμό συμμετεχόντων θα φεύγουν  σε κύματα, η ανέπαφη παραλαβή αναμνηστικών και υδροδοσίας.

Στην ιστοσελίδα korissos.gr  έχουν την δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν την δήλωση συμμετοχής καθώς και το «δελτίο καταγραφής αθλητού» από την ενότητα «παραλαβή αρχείων»

Να σημειώσουμε ότι δεκάδες φορείς στηρίζουν την εκδήλωση, ιστορικά δε όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη αποτελεί συνδιοργάνωση του ΚόρΙσσου με τον ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας «Ο  ΒΙΚΤΩΡ»- τον Κερκυραϊκό ΓΣ- το  παράρτημα  Κέρκυρας του ΕΣΥΝ- τον Διάπλου (πρόγραμμα απεξάρτησης της ΨΚ του ΓΝΚ)- του συλλόγου Διάπλους (Γονέων και Φίλων)- τον  ΕΚΑΟΚ Κέρκυρας «Ο Λαοδάμας» και της ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμβάλλει στην προμήθεια αναμνηστικών  καθώς και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας.

Η προκήρυξη απευθύνεται σε κάθε πολίτη με περιβαλλοντικές ευαισθησίες καθώς και σε αθλητικούς συλλόγους και ομοσπονδίες (ΤΕ ΣΕΓΑΣ- ΕΛΟΚ).