Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα η ΑΕΛ το Σάββατο, την Κυριακή παίζει ο ΟΦΑΜ

κύπελλο ελλάδας
27 Αυγούστου 2021 / 17:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι επίσημες υποχρεώσεις για τις ομάδες της Κέρκυρας ξεκινάνε με την ΑΕΛ και τον ΟΦΑΜ, συμμετέχοντας στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος εφόσον έτσι υποχρεώθηκαν από την ΕΠΟ να κάνουν όλες οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα τελευταία χρόνια η ΕΠΟ στο θεσμό έβαλε να αγωνίζονται όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες που πήραν το κύπελλο στις τοπικές ΕΠΣ, οι οποίες βέβαια μετά από τον 3ο γύρο που στον θεσμό συμμετείχαν και οι επαγγελματικές, δεν είχαν τύχη να προχωρήσουν. Επειδή λόγω πανδημίας δεν είχαμε για το 2021 κυπελλούχους από τις ΕΠΣ, στη θέση των ομάδων αυτών η ΕΠΟ υποχρέωσε να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής και έτσι ΑΕΛ και ΟΦΑΜ βρέθηκαν στο θεσμό. Το καλό είναι ότι κληρώθηκαν να αγωνιστούν σαν γηπεδούχοι οι δυο ομάδες μας και απόφυγαν την ταλαιπωρία ενός μακρινού ταξιδιού και τα μεγάλα έξοδα βέβαια.  

Στη Λευκίμμη θα έχουμε την πρεμιέρα, αφού η «Βασίλισσα του Νότου» θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο Παλαμά, από την Καρδίτσα, το Σάββατο 28/8/2021 και το ματς θα ξεκινήσει στις 17.00. Φυσικά σε περίπτωση που στην κανονική διάρκεια δεν θα έχουμε νικητή θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί θα έχουμε και την διαδικασία των πέναλτι. 

Η ΑΕΛ που συνεχίζει να ενισχύεται μεταγραφικά και δεν έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της, δεν είναι αγωνιστικά έτοιμη, είναι ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας, θα έχει και ελλείψεις αφού λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων κάποιοι ποδοσφαιριστές έχουν χάσει πολλές προπονήσεις και δεν ρισκάρεις τη συμμετοχή τους. Θα παλέψει όπως όλα τα παιγνίδια, αλλά ο φετινός της στόχος είναι να πάει καλά στο πρωτάθλημα.
Διαιτητής ορίστηκε από τα Γιάννενα, ο Κ. Νέος με βοηθούς του από την ίδια ΕΠΣ τους Δ. Τσαντά και Θ. Γκέλη.

Ο ΟΦΑΜ θα αγωνιστεί την Κυριακή 29/8 στις 17.00 με αντίπαλο τον Θησέα Αγριάς Βόλου. Ένα ματς υποχρέωση για την ομάδα του Αγ. Ματθαίου, με τον Σάββα Σιδερόπουλο να ενδιαφέρεται περισσότερο να μοντάρει την ομάδα και να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα και λιγότερο για το τι θα συμβεί στο κύπελλο. Άλλωστε ο προγραμματισμός (έναρξη προετοιμασίας κλπ) έγινε με βάση την έναρξη του πρωταθλήματος, που λογικά θα γίνει 18 & 19 Σεπτέμβρη, αν και με την ΕΠΟ ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Και ο ΟΦΑΜ στο ματς αυτό θα παρουσιάσει μια ενδεκάδα ανάγκης, ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν έχει ολοκληρωθεί, ούτε η ομάδα είναι προπονητικά έτοιμη μέσα σε τρεις εβδομάδες προετοιμασίας (ξεκίνησε 8/8) δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό. Ουσιαστικά είναι αγώνας «υποχρέωσης» για την ομάδα του Αγ. Ματθαίου.

Να σημειώσουμε ότι ο ΟΦΑΜ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον 25χρονο μεσοεπιθετικό Νίκο Μποζίκη που ξεκίνησε με τις ακαδημίες του ΑΟ Κέρκυρα Κ-20 και έπαιξε ακόμη σε Ολυμπιάδα, Οδυσσέα και Αστέρα Λιαπάδων. 
Διαιτητής ορίστηκε από τη Θεσπρωτία η Ειρήνη Πίγγιου με βοηθούς τον Π. Σίσκα από τα Γιάννενα και τον Ζ. Νάστο από την Πρέβεζα. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια