Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ορφανές» 700 θέσεις στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Ποια τμήματα «φούλαραν» (πίνακες)

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
27 Αυγούστου 2021 / 11:38
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εφαρμογή του νέου μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, είχε αποτέλεσμα να μείνουν κενές θέσεις σε ποσοστό περίπου 40% των διαθέσιμων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε Κέρκυρα, Αργοστόλι και Ζάκυνθο.

5 στα 10 τμήματα έχουν σοβαρό πρόβλημα, όπως φάνηκε από τον πίνακα αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής, μαζί με τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Τα τμήματα που κάλυψαν τις θέσεις τους στο 100% είναι τα εξής:

Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Κέρκυρα)
Πληροφορικής (Κέρκυρα)

Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Κέρκυρα)
Τουρισμού (Κέρκυρα)
Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (Αργοστόλι) 


Τα Τμήματα που έμειναν με μεγάλο αριθμό κενών θέσεων:

Αρχειονομίας (Κέρκυρα)
Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων (Αργοστόλι)
Ιστορίας (Κέρκυρα) 
Μετάφρασης και Διερμηνείας (Κέρκυρα)

Περιβάλλοντος (Ζάκυνθος) 

















«Το ποσοστό των κενών θέσων είναι αυτό που είχαμε εκτιμήσει και εμείς ως  αποτέλεσμα της εφαρμογής του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής» λέει στην "Ε" ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος.

«Έχοντας πλέον αυτά τα δεδομένα στα χέρια μας, το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ζητήσει από τους Πρυτάνεις όλων των Πανεπιστημίων της χώρας, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους τον Σεπτέμβριο για αναδιάταξη των τμημάτων, δηλαδή αλλαγές γνωστικών αντικειμένων, συγχωνεύσεις τμημάτων κ.λπ» συμπλήρωσε ο κ. Φλώρος. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.