Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Στα μαχαίρια» Σερεμέτης - Νεράντζης για το Βίδο

Σπύρος Νεράντζης
25 Αυγούστου 2021 / 20:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το θέμα της αποκομιδής απορριμμάτων στο Βίδο, αποτελεί ακόμα ένα σημείο τριβής, αλλά όχι και το μοναδικό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε άλλη γλώσσα μοιάζει να μιλούν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης και ο "Βιδάρχης" Σπύρος Νεράντζης. Το θέμα της αποκομιδής απορριμμάτων στο Βίδο, αποτελεί ακόμα ένα σημείο τριβής, αλλά όχι και το μοναδικό. 
 Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών διεξάγεται πλέον δημοσίως, με πρόσφατο "επεισόδιο" την προτροπή που έκανε ο Γιάννης Σερεμέτης στον Σπύρο Νεράντζη να παραιτηθεί. 

Σε πρόσφατες αναρτήσεις του ο εντεταλμένος σύμβουλος για το Βίδο δημοσίευσε  φωτογραφίες του να ασχολείται ο ίδιος με τη μεταφορά των απορριμμάτων. Στο συνοδευτικό σχόλιο αφήνει μάλιστα ξεκάθαρες αιχμές: «Μπορεί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας να παραμένει σταθερός στην θέση του και να μην στέλνει προσωπικό για την καθαριότητα στο Βίδο, μπορεί η Πολιτική προστασία να στέλνει αρκετές φορές, δυο οδηγούς στο Βίδο, αλλά να μην μετακινούν το μοναδικό όχημα του Βίδο, παρά μόνον για φωτιά..... όμως το Βίδο θα παραμείνει καθαρό γιατί και θέλουμε και μπορούμε».

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους επισκέπτες που περνούν κάποιες ώρες για κολύμπι και αναψυχή, τους καλοκαιρινούς μήνες η νησίδα φιλοξενεί επίσης παιδιά ηλικίας 6 έως 13 ετών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Δημιουργικής απασχόλησης τις πρωινές ώρες. 

Αυτονόητα παράγεται κάποιος όγκος σκουπιδιών, για τη διαχείριση των οποίων ερίζουν τα δύο μέλη της δημοτικής αρχής. Η διαφορά είναι ότι ο Σπύρος Νεράντζης δεν αποτελεί σαρξ εκ της σαρκός της παράταξης Υδραίου, αλλά "συνεργαζόμενο" με την πολύ ευρεία έννοια!

«Επτά άτομα προσωπικό διαθέτει ο Δήμος στον κ. Νεράντζη, δεν είναι αρκετά;», λέει στην "Ε" ο Γιάννης Σερεμέτης, εξηγώντας ότι πρόκειται για σχολικές καθαρίστριες που το καλοκαίρι απασχολούνται με πλήρες ωράριο κάθε πρωί στο Βίδο. «Μπορεί να μην ανήκουν στο προσωπικό της Υπηρεσιάς Καθαριότητας, όμως είναι υπάλληλοι του Δήμου», διευκρινίζει. «Το πώς θα γίνει η διαχείριση των ρεπό του προσωπικού δεν είναι στην ευθύνη μου, ούτε πως θα μεταφερθούν τα σκουπίδια».Τονίζει μάλιστα ότι ο ίδιος έχει δώσει εντολή στην υπηρεσία του να παρέχει όποιες υπηρεσίες ζητήσει ο Νεράντζης...

Τελείως διαφορετική εκδοχή παρουσιάζει στην "Ε" ο Σπύρος Νεράντζης: «Στις αρχές Ιουλίου ήρθαν 6 άτομα, τα οποία στη συνέχεια έκαναν χρήση της άδειάς τους και τελικά τώρα εργάζονται οι μισοί. Αυτό γίνεται μόνον της καθημερινές. Από την Παρασκευή το μεσημέρι και όλο το Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει προσωπικό. Τα καθήκοντα δε των καθαριστριών είναι να καθαρίζουν τα κτήρια που φιλοξενούν τις δραστηριότητες των παιδιών, όχι τα καλάθια που βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους, ούτε να μεταφέρουν σάκους σκουπιδιών».

Επιπλέον ο Σπ. Νεράντζης συμπληρώνει «Όσο για την εντολή να μου προσφέρεται όποια υπηρεσία έχει ανάγκη το Βίδο: Τα δύο κοντέινερ που είναι αναγκαία για την προσωρινή συγκέντρωση των απορριμμάτων έχουν μεταφερθεί από τις αρχές Αυγούστου στα Διαπόντια Νησιά. Τελικά νοίκιασα ένα κοντέινερ από την ελεύθερη αγορά, παρέχοντας προσωπική εγγύηση για την πληρωμή του». 

Μάλιστα δεν κρύβει την αγανάκτησή του γιατί παρά την δική του απασχόληση με την καθαριότητα του νησιού, ο Δήμος δεν του παρέχει διευκόλυνση στη μεταφορά των σάκων, μη επιτρέποντας τη χρήση του οχήματος της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται στο Βίδο σε μόνιμη βάση. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.