Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣΚ: Πιθανή η μη συμμετοχή τριών ή και τεσσάρων ομάδων

Τοπικά πρωταθλήματα
25 Αυγούστου 2021 / 17:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόλις λίγες μέρες έμειναν για τη δήλωση συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα των ομάδων της Α1,

αφού η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου και τα πράγματα δείχνουν κάπως πρωτόγνωρα, σε σχέση με τις δηλώσεις συμμετοχής. Και αυτό γιατί είναι ορατή, για πρώτη φορά  στην ιστορία της ΕΠΣΚ, η μη κάθοδος τριών τουλάχιστον ομάδων από αυτές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Με βάση τα ισχύοντα, στη σεζόν που έρχεται 16 ομάδες έχουν δικαίωμα να παίξουν στην Α1, είναι οι 15 που πέρσι έπαιξαν (Όλυμπος, Αστέρας Πετριτή, Θιναλιακός, Ολυμπιάδα, Αχιλλέας, Ολυμπιάδα, Αστέρας Λιαπάδων, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, Αναγέννηση Περιβολίου, Ατρόμητος Στρογγυλής, Νέος 2017, Φαίακας Μαραθιά, ΑΟ Παξοί,  Κάβος, ΑΕ Καναλίων) και ο ΑΟ Κασσιόπης που υποβιβάστηκε από την Γ΄ Εθνική.  

Όμως οι πληροφορίες και τα μηνύματα που έρχονται αναφέρουν ότι 3 ίσως και 4 ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή. Αρχικά ο Νέος 2017 όπου φαίνεται ότι δεν θα συνεχίσει γενικότερα τη λειτουργία του, τουλάχιστον για τη φετινή σεζόν, ενώ από την πλευρά του ΑΟ Κασσιόπης υπάρχει «μυστήριο» στο κατά πόσο θα προλάβει αυτή η ομάδα να ετοιμαστεί και να παίξει στην Α1, δείχνει εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο. Υπάρχει ο Αστέρας Λιαπάδων που προβληματίζεται αν μπορεί να ακολουθήσει τα νέα υγειονομικά μέτρα και να «βάλει σε καλούπι» τους παίκτες, οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για να αποφασίσει αν θα δηλώσει συμμετοχή, άλλωστε και η συνεργασία με τον εξαιρετικό προπονητή Άκη Πανδή έχει διακοπεί.

Και εδώ οι πιθανότητες καθόδου είναι λίγες, ενώ δεν θα είναι απίθανο και οι τρεις ομάδες που αναφέραμε να μην δηλώσουν ούτε στην Α΄ συμμετοχή. Υπάρχει και ο Φαίακας Μαραθιά, όπου «έχασε» ήδη κάποιους πολύ καλούς παίκτες (π.χ. οι Δ. και Α. Ίσερης πήγαν στο Περιβόλι) και λέγεται ότι ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να δηλώσει συμμετοχή στην Α1. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα έχουμε 12 ομάδες, με την επιφύλαξη ότι τελευταία στιγμή θα βρεθεί σε κάποιαν λύση και θα την δούμε να δηλώνει συμμετοχή.

Αν κάποιος θα έψαχνε τα αίτια αυτής της κατάστασης, θα λέγαμε ότι είναι αρκετά. Π.χ. ο Νέος 2017 είχε κάνει δήλωση ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να ετοιμαστεί μια ομάδα λόγω της αποχής ενός χρόνου από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και δεν θα μπορεί να είναι έτοιμος να συμμετάσχει, άλλος επικαλείται τα νέα μέτρα του Κικίλια (24/8) και δεν θα ήθελε να απαγορεύει την είσοδο στα αποδυτήρια  παικτών που δεν έχουν κάνει εμβόλιο, αλλά κύρια το οικονομικό είναι που γονατίζει πολλές ομάδες, αφού οι απαιτήσεις της Α1 είναι μεγάλες και χρήματα δεν υπάρχουν.

Όπως όμως και να το δει κανείς είναι άσχημο για οποιοδήποτε λόγο κάποιο σωματείο να μην μπορεί να λειτουργήσει. Η πολιτεία δεν είναι πουθενά, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες κάνουν ελάχιστα για το ποδόσφαιρο, για τις υποδομές και μένουν οι αγνοί παράγοντες να τρέχουν και να ματώνουν και ηθικά και οικονομικά, να στερούν πράγματα από τις οικογένειές τους για να στηρίξουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια