Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σωματείο Πυροσβεστών για τις επιπτώσεις της απουσίας συναδέλφων τους λόγω covid

Πυροσβεστική
20 Αυγούστου 2021 / 11:48

Παραμένουμε στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου - οι υπηρεσίες μας ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλεπόμενες ώρες

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Η Πυροσβεστική δεν κλείνει ποτέ, παρά τις υποχρεωτικές απουσίες των συναδέλφων μας λόγω covid» επισημαίνει το Σωματείο Πυροσβεστών. «Θα είμαστε πάντα στις επάλξεις αλλά ζητούμε από τη Διοίκηση να λάβει υπόψιν της τον παράγοντα της σωματικής κόπωσης» αναφέρει.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας:
Αναφορικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την νόσηση συναδέλφων μας με Covid-19 θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι και οι Πυροσβέστες δεν είμαστε άτρωτοι από την συγκεκριμένη νόσο. Οι συνθήκες διεξαγωγής της υπηρεσίας ειδικά στις σημερινές εγκαταστάσεις σε συνδυασμό με την συνάθροιση περίπου όλου του προσωπικού σχεδόν καθημερινά λόγω της κατάστασης γενικής επιφυλακής που έχει τεθεί η Υπηρεσία μας για τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στην επικράτεια, μας εξαναγκάζουν σε
συνωστισμό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες και φορείς που με την εύρεση ενός και μόνο κρούσματος κλείνουν, εμείς παραμένουμε στην υπηρεσία του κοινωνικού
συνόλου τόσο στα γνωστά μας καθήκοντα , όσο και σε αλλότρια (συνδρομή στα κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. στο αεροδρόμιο στην διαλογή των επισκεπτών- τουριστών, παράδοση- παραλαβή εμβολίων σε δομές υγείας του νησιού).

Η εκ της εσωτερικής διάρθρωσης εξεύρεσης λύσης πρακτικά σημαίνει ότι οι υπάλληλοι πλέον εκτελούν τακτικές υπηρεσίες που ξεπερνούν κατά πολύ τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία ώρες εργασίας, εξαιρουμένων των εκτάκτων πρσκλήσεων που με την εκδήλωση κάθε συμβάντος γίνονται σε καθημερινή πλέον βάση.

Ελπίζουμε η Διοίκηση να έχει λάβει υπόψιν της τον παράγοντα της σωματικής κόπωσης καθώς και οποιονδήποτε άλλο αστάθμητο παράγοντα μπορεί να προκύψει, στην απόφασή της να ζητήσει συνδρομή από άλλες υπηρεσίες ή όχι, εμείς θα είμαστε στις επάλξεις του καθήκοντος για όσο αντέχουμε και ακόμα περισσότερο.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Υ.Π.Σ. Νομού Κέρκυρας
Ο Πρόεδρος 
Καραταράκης Ι. Νικόλαος
Ο Γεν. Γραμματέας
Μπούμπας Δ. Βασίλειος