Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτη παράδοση τροφίμων από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας για τους πυρόπληκτους

Πυρόπληκτοι
19 Αυγούστου 2021 / 15:53

Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για τους πυρόπληκτους τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικό υλικό

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας). Τα αντανακλαστικά του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ήταν άμεσα, μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν Δήμους της χώρας μας. Τέθηκε στην πρώτη γραμμή σε συνεργασία με το παράρτημα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων μακράς διάρκειας , ζωοτροφών και φαρμακευτικού υλικού. Στο κάλεσμα από την πρώτη ημέρα που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν  ανταποκριθεί συλλογικότητες , όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφών, ο Αθλητικός όμιλος Αχιλλέας Νυμφών, το τοπικό συμβούλιο Νυμφών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγων, το Τοπικό συμβούλιο Πάγων, η Μονάδα (Ξενώνας)  ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης-Επανένταξης  Θιναλίου, η Ένωση Περιθειωτών  « Φίλιππος Βλάχος».  

Ιδιαίτερα συγκινητική  είναι και η προσφορά των πολιτών κάθε ηλικίας –ιδιαίτερα νέες και νέοι- οι οποίοι προσέρχονται ανώνυμα, στο σημείο συγκέντρωσης (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ -ΑΧΑΡΑΒΗ) για να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας ,είδη πρώτης ανάγκης , παιδικές τροφές και πάνες , ζωοτροφές και φαρμακευτικά είδη.
Την Πέμπτη 19 Αυγούστου  κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας Κερκύρας με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων κα Σπυριδούλα Κόκκαλη πραγματοποίησε την 1η παράδοση από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας , 2 τόνων περίπου με τα ανωτέρω στο Παράρτημα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τα παρέλαβαν οι κ.κ Κώστας Λιντοβόης Γραμματέας ,Αιμιλία Κωστελέτου κοινωνική λειτουργός συνεπικουρούμενοι από τους εθελοντές Παγκράτη Παύλο και Αλίτσιτς Ζόγια. Στο κλιμάκιο δε του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  συμμετείχαν  οι Προϊστάμενοι  Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας κ.κ  Γιώργος Μαυρόπουλος και Κοσμάς Βασιλάς αντίστοιχα. Συντονιστές της δράσης : από πλευράς Δήμου Βόρειας Κέρκυρας η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων κα Σπυριδούλα Κόκκαλη , από πλευράς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι κ.κ Δημουλά Μαρία πρόεδρος και Αιμιλία Κωστελέτου κοινωνική λειτουργός.              Οι προσφορές συνεχίζονται.


Με αφορμή τις προσφορές ο  Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας  Γιώργος Μαχειμάρης δήλωσε :«Η δύναμη της αλληλεγγύης είναι ιδιαίτερα σημαντική και αυτό αποτυπώνεται στο μεγάλο όγκο των προσφορών από τους συμπολίτες μας. Τις δύσκολες αυτές ώρες ο Δήμος μας , φορείς και πολίτες  στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα “ Κανείς μόνος του”.. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας και προσφέρουν βοήθεια, δείχνοντας έτσι υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης. Παράλληλα, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους δήμους που έχουν πληγεί. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας  και οι δημότες του θα συνεχίσουν να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη με κάθε δυνατό τρόπο. Παράλληλα, συνεχίζουμε την προσφορά αλληλεγγύης  και προς τους δημότες μας προκειμένου να ανακουφιστούν  ευπαθείς ομάδες και συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας και στήριξης».