Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λογιστές: Παράσταση στη Δ/νση ΔΟΥ Κέρκυρας για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων

ΛΟΓΙΣΤΕΣ
12 Αυγούστου 2021 / 11:22

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στις διευθύνσεις ΔΟΥ Ζακύνθου και Κεφαλληνιάς - Ιθάκης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση στην Διεύθυνση ΔΟΥ Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Συλλόγου Λογιστών Κέρκυρας με κύριο αίτημα να παραταθεί η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου με εφαρμογή της έκπτωσης του 3% αντί για 10 Σεπτεμβρίου που έχει ορίσει το Υπουργείο.




Στη συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο της Εφορίας προέβησαν σε αναλυτική ενημέρωση των προβλημάτων του κλάδου και κατέθεσαν σειρά αιτημάτων ζητώντας να μεταφερθούν στην πολιτική ηγεσία με σκοπό την επίλυσή τους.

Ειδικότερα διεκδικούν:

-Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Φ.Ε την 30 Σεπτεμβρίου, όπως προτείνουν οι θεσμικοί φορείς και οι φορείς των επαγγελματιών, με εφαρμογή της έκπτωσης του 3% .
 - Άμεσα το υπουργείο να εφαρμόσει και να εξειδικεύσει την ασθένεια του λογιστή σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις του .
- Τον εξορθολογισμό των προστίμων σύμφωνα με τις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας .
- Το δικαίωμα των εργαζομένων στα λογιστικά γραφεία για ολιγοήμερη ανάπαυση τις ημέρες του Αυγούστου με μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών του Αυγούστου .

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στις διευθύνσεις ΔΟΥ Ζακύνθου και Κεφαλληνιάς - Ιθάκης κατ' εφαρμογή απόφασης των τριών συλλόγων λογιστών - φοροτεχνικών (Ε.Λ.Φ.Ε.Ε ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Ε.Φ.Ε.Ε ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ, Σ.Ε.Λ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΠΑΞΩΝ) Ιονίων Νήσων για την ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου.