Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράσταση στις ΔΟΥ Ιονίων Νήσων αύριο από τους λογιστές για την παράταση των δηλώσεων

ΛΟΓΙΣΤΕΣ
11 Αυγούστου 2021 / 11:33

Εμείς οι Λ/Φ του Ιονίου διαμαρτυρόμαστε για την ανάλγητη και απρεπή συμπεριφορά του υπουργείου απέναντι στον κλάδο μας.

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ. Παράσταση στις διευθύνσεις ΔΟΥ Ιονίων Νήσων για την παρουσίαση των διεκδικήσεών τους διοργανώνουν οι Σύλλογοι Λογιστών-Φοροτεχνικών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ζακύνθου, Κέρκυρας και Παξών αύριο στις 10.30 το πρωί. 

Διεκδικούν :
- Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Φ.Ε την 30 Σεπτεμβρίου, όπως προτείνουν οι θεσμικοί φορείς και οι φορείς των επαγγελματιών, με εφαρμογή της έκπτωσης του 3% .
 - Άμεσα το υπουργείο να εφαρμόσει και να εξειδικεύσει την ασθένεια του λογιστή σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις του .
- Τον εξορθολογισμό των προστίμων σύμφωνα με τις πραγματικές συνθήκες της οικονομίας .
- Το δικαίωμα των εργαζομένων στα λογιστικά γραφεία για ολιγοήμερη ανάπαυση τις ημέρες του Αυγούστου με μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών του Αυγούστου .

Για την παρουσίαση των διεκδικήσεων οι Σύλλογοι θα παρασταθούν στους διευθυντές των ΔΟΥ με σκοπό την μεταφορά των αιτημάτων τους στην πολιτική ηγεσία. 

Όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των τριών Συλλόγων:
Με έκπληξη και οργή αντιμετωπίστηκε, από τον κλάδο των Λογιστών/Φοροτεχνικών των Ιονίων Νήσων , η απόφαση του υφυπ. Οικονομικών για παράταση λίγων ημερών της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των Φορολογικών Δηλώσεων.

Η καθολική απαίτηση των Λ/Φ όλης της χώρας που εκφράστηκε από την Ομοσπονδία των Λογιστικών Συλλόγων, η οποία μεταφέρθηκε και από θεσμικούς φορείς (Οικονομικό Επιμελητήριο), κόμματα και βουλευτές που μετέφεραν την αγωνία και το αίτημα των λογιστών για μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας στις 30 Σεπτεμβρίου αυτό από το υπουργείο μεταφράστηκε σε 10 Σεπτεμβρίου.

Εμείς οι Λ/Φ του Ιονίου διαμαρτυρόμαστε για την ανάλγητη και απρεπή συμπεριφορά του υπουργείου απέναντι στον κλάδο μας επειδή :
Αδιαφορεί:

Για την 18μηνη επιστράτευση των λογιστών να εφαρμόσουν τις νέες πλατφόρμες με μόνο όπλο τα Δελτία τύπου των υπουργείων, την ώρα που ο τρόμος της πανδημίας ενδημούσε και η δημόσια διοίκηση προστατευόταν και ήταν απούσα.

Για την πνευματική και ψυχολογική εξάντληση που επιφέρει η κατάσταση στους εργαζόμενους στα λογιστικά γραφεία όλης της χώρας .

Συμπεριφέρεται με συνεχή και διαρκή απαξία προς τους λογιστές αναγκάζοντας μας να ζητάμε παρατάσεις και να εμφανιζόμαστε ως αναξιόπιστοι και ‘’επαίτες ‘’ για λίγες μέρες παράτασης παρά τις δικές του αβελτηρίες.

Ανακοινώνει έναρξη προθεσμιών χωρίς να είναι έτοιμο να δεχτεί τις δηλώσεις φορολογίας .
Διορθώνει κατά την διάρκεια των υποβολών λάθη σε δικά της αρχεία.

Έχει αποκλειστικά και μόνο αυτό ευθύνη για τον τρόπο και τον χρόνο των αναρτήσεων των δεδομένων, για την ταλαιπωρία που προκαλεί σε φορολογούμενους πολίτες και λογιστές και επιπλέον κατασκευάζει παραβάτες.