Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασημένιο μετάλλιο η εθνική πόλο στο Τόκιο 2020

υδατοσφαίριση
08 Αυγούστου 2021 / 12:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η Εθνική πόλο πάλεψε στα ίσα με την καλύτερη ομάδα του κόσμου. Αργυρό, ολυμπιακό μετάλλιο. Το πρώτο ever για ομαδικό άθλημα στους Ολυμπιακούς από τη μόνιμη στα τέλικά από το 1976, εθνική πόλο!

Η Εθνική μας έκανε κατάθεση ψυχής στον τελικό της Ολυμπιάδας με την Σερβία, έχασε όμως 13-10 και έμεινε 2η κερδίζοντας το Αργυρό μετάλλιο, πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη διάκριση ως τώρα στην ιστορία της.

Οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι, ουσιαστικοί και εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος των Ελλήνων, πήραν για 2η συνεχόμενη Ολυμπιάδα το Χρυσό μετάλλιο και έδειξαν ακόμη μια φορά ότι είναι κορυφαία σχολή (μαζί με την Ουγγρική) πόλο στον κόσμο.

Η Ελλάδα του Θ. Βλάχου δεν μπήκε καλά στον αγώνα και κυρίως το μεγάλο της όπλο η άμυνα δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να δεχθεί πολλά τέρματα και να βρεθεί πίσω στο σκορ με 3-6. Βελτιώνοντας την άμυνα η Εθνική μας, αν και πάλι στη συνέχεια ήταν με τρία γκολ πίσω στο σκορ, μπόρεσε να ανακάμψει, να φτάσει στην ισοφάριση.
 
Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Εθνική ισοφάρισε 10-10 και ενώ όλα ήταν ανοικτά, κάποια λάθη μας τα πληρώσαμε (όπως π.χ. χάσαμε δυο επιθέσεις από επιθετικά φάουλ που κάναμε), την κρίσιμη στιγμή στο φινάλε ο παίκτης παραπάνω και ο παίκτης λιγότερο μας...πλήγωσαν, οι Σέρβοι ήταν πιο ουσιαστικοί και έφτασαν δίκαια στη νίκη.
Όμως δεν βάζουμε κάτω το κεφάλι, πετύχαμε τεράστιο άθλο στο Τόκιο, ένα μετάλλιο  στην Ολυμπιάδα ήταν όνειρο που το πραγματοποιήσαμε και  μάλιστα ήλθε το Αργυρό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την Εθνική, πολλά μπράβο και συγχαρητήρια μόνο της αξίζουν, μας έκανε να νοιώσουμε υπερηφάνεια, το μέλλον είναι μπροστά της.

Τα οκτάλεπτα: 3-6, 4-2, 2-2, 1-3.
Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.
Σερβία: Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ρατζέλοβιτς, Λάζοβιτς, Ντούσκο Πιγιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαΐνιοβιτς 3, Στέφαν Μίτροβιτς.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια