Τετάρτη 04.10.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελία για τη λειτουργία του Τοπικού Συμβούλιου Κασσιόπης

Κασσιόπη
05 Αυγούστου 2021 / 14:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρεις εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι της Κασσιόπης δημοσιοποιούν τη δυσαρέσκειά τους για τη λειτουργία του τοπικού τους συμβουλίου:

Η ανακοίνωσή τους:

Οι εκλεγμένοι τοπικοί σύμβουλοι Κασσιόπης που υπογράφουμε την παρούσα καταγγελία, έχουμε αγανακτήσει από την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου.

Επανειλημμένα έχουμε εκφράσει προφορικά τη δυσαρέσκειά μας για:
- την αυθαίρετη στάση της προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Καρακωνσταντάκη.
- την έλλειψη ενημέρωσης για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (πριν τη συνεδρίαση για να μπορούμε να τα μελετήσουμε)
- την μη τήρηση ολοκληρωμένων  πρακτικών στις συνεδριάσεις

Σήμερα, αναγκαζόμαστε να κοινοποιήσουμε και γραπτά στους συμπολίτες μας και στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας τις απόψεις μας, αφού επί δύο χρόνια δεν εισακουστήκαμε στο παραμικρό.

1ον) Ο τρόπος λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου απαιτούμε να είναι δημοκρατικός. Να μετέχουν στις αποφάσεις και στις δράσεις όλοι οι Τοπικοί Σύμβουλοι με όποιο ψηφοδέλτιο κι αν εκλέχτηκαν. Να γίνονται προτάσεις από όλους, να συζητάμε και να αποφασίζουμε για τα προβλήματα που  μας αγγίζουν όλους και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες του τόπου μας, προκειμένου να διεκδικήσουμε λύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να γίνει αυτό πρέπει πριν τις συνεδριάσεις, η πρόεδρος να έχει μιλήσει με όλους μας, ώστε να ξέρει αν κάποιος θέλει να βάλει για συζήτηση κάποιο θέμα. Ύστερα πρέπει να καταρτίζεται ο κατάλογος με τα θέματα της ημερησίας διάταξης και να δίνονται οι εισηγήσεις και οι προτάσεις γραπτές (τουλάχιστον μια βδομάδα πριν) για να μπορούμε να τις μελετήσουμε και να τις συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας.

2ον) Η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου πρέπει να είναι ανοιχτή στο κοινό και να τηρούνται πλήρη πρακτικά. Να απαιτήσουμε από το Δήμο να μας ορίσει υπάλληλο για τα πρακτικά και αξιοπρεπή χώρο για τις συνεδριάσεις μας. Έχει ευθύνη και η Δημοτική αρχή για αυτό το χάλι, αλλά το εκμεταλλεύεται και η πρόεδρος! Η συζήτηση να είναι ουσιαστική, πως θα διεκδικούμε λύσεις στα ζητήματα της περιοχής, όλοι μαζί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όταν και όπως χρειαστεί. Στα Τοπικά Συμβούλια,  να μπορεί να τοποθετηθεί όποιος θέλει, μετά από τους Τοπικούς Συμβούλους. Να διαβιβάζουμε τα πρακτικά των συνεδριάσεών μας στο Δήμο, όπως έγιναν οι τοποθετήσεις των Συμβούλων, αφού τα διαβάσουν και τα υπογράψουν όλα τα μέλη του Συμβουλίου.

3ον) Να δημοσιοποιούμε τις αποφάσεις μας στους χωριανούς, να ενημερώνουμε για την πορεία των αιτημάτων μας. Σε ποιους απευθυνθήκαμε, πού κολλάει το αίτημά μας κι αν χρειαστεί θα πηγαίνουμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με τους χωριανούς για να παλέψουμε για τα αιτήματα μας.

Οι τοπικοί σύμβουλοι:
Άγγελος Ηλίας              (τοπικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης)
Σωτήρης Μαυρωνάς   (τοπικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης)
Ευάγγελος Σαλβάνος  (τοπικός σύμβουλος της πλειοψηφίας)